Všechny Vaše recepty na jednom místě

 

.mojeid.cz 

 

E-mail:  Heslo:    registrace

Home > Recepty > Brambory > Bendův svratoušský bramborák.
 

Bendův svratoušský bramborák.

Bendův svratoušský bramborák.
 
  • přidat obrázek ...
 
***
Počet porcí
4
Náročnost
lehký
Časová náročnost
60 min.
Počet zobrazení
2246x
Autor: neuveden

SUROVINY

700 800 g syrových strouhaných brambor
6 středních (i větších) stroužků česneku
2 dl dětské krupičky (nebo hrubé mouky)
2-3 lžíce škvarků nakrájených na menší kousky (případně salám
uzené vařené maso apod.) - nemusíme dávat
1-3 dl studeného mléka
špetka tymiánu (nemusí být)
0,5 lžičky drceného kmínu
větší špetka v prstech rozemnuté majoránky
4 roztlučnné kuličky nového koření
špetka mletého pepře
1-2 špetky soli
sádlo na vymazání pechu.

POSTUP

Plech do trouby s vyšším okrajem vymažeme sádlem (i okraji) a odložíme na chladné místo. Brambory nastrouháme do větší mísy. Zasypeme krupicí a rozmícháme tak, aby zde nebyly hrudky. Zalijeme mlékem a opět dobře rozmícháme. Přidáme uvedené koření (česnek utřeme se solí, případně dáme lžičku česnekové pasty) a opět promícháme. Nakonec vmícháme škvarky. Vzniklé těsto musí být tekoucí až hodně řídké. Vylijeme na plech a srovnáme tak, aby se netvořily shluky škvarků, nastrouhaných brambor apod. Těsto bude zhruba 1-1,5 cm vysoké, pečeme v předehřáté plynové troubě úplně naplno 20 - 30 minut, v elektrické zapnuté na 250 stupňů, asi 45 minut. U správně upečeného bramboráku se objeví světle nahnědlá kůrka a okraje zhnědnou. Bramborák krájíme, když trochu vychladne, horký se při krájení trhá. Zapíjíme kávou z melty nebo rozpustnou kávou.
vytisknout Tisk  |   uložit do PDF PDF  |   poslat e-mailem Poslat  |   sdílet Sdílet  |   hodnotit Hodnotit  |   opravit (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Opravit  |   nový recept (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Nový  |   nahlásit porušení práv (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Nahlásit
Sdílení receptu: 
Google Google  |   Facebook Facebook  |   Twitter Twitter
Trvalý odkaz: 
povinná položka Povinná položka
  
 *
 **
 ***
 ****
 *****
  

KOMENTÁŘE

Zatím k receptu není žádná diskuse
Nový komentář
Hodnocení receptu:  * |   ** |   *** |   **** |   *****
      
Pro přihlášení pomocí Google účtu, OpenID nebo MojeID využijte přihlášení v horní části stránky.
povinná položka Povinná položka
eCookBook.cz   :   mojeZáruky.cz   :   mojeSpotřeba.cz   :   Podmínky použití   :   Partneři   :   Reklama   :   Kontakt
Eugen Letý © 2004 - 2019
Jsme na Facebooku RSS kanály
Na této stránce použité názvy produktů, firem apod. mohou být ochrannými známkami nebo registrovanými ochrannými známkami příslušných vlastníků.