Všechny Vaše recepty na jednom místě

 

.mojeid.cz 

 

E-mail:  Heslo:    registrace

Home > Recepty > Brambory > Bendův svratoušský bramborák
 

Bendův svratoušský bramborák

Bendův svratoušský bramborák
 
  • přidat obrázek ...
 
nezadáno
Počet porcí
4
Náročnost
lehký
Časová náročnost
60 min.
Počet zobrazení
834x
Autor: labuznik.com

SUROVINY

špetka mletého pepře
4 roztlučené kuličky nové­ho koření
2 dl dětské krupičky (nebo hrubé mouky)
700-800 g syrových oškrába­ných brambor
6 středních (i větších) stroužků česneku
větší špetka v prstech rozemnuté majorán­ky
1-2 špetky soli
sádlo na vymazání plechu
2-3 lžíce škvarků nakrájených na men­ší kousky (případně salám, uzené vařené maso apod.) - nemusíme dávat
6-7 dl stu­deného mléka
špetka tymiá­nu (nemusí být)
0,5 lžičky drceného kmínu

POSTUP

Plech do trouby s vyšším okra­jem vymažeme sádlem (i okraje) a odložíme na chladné místo. Brambory nastrouháme na stru­hadle na malých otvorech (strou­háme do větší mísy). Zasypeme krupicí (moukou) a rozmícháme tak, aby zde nebyly hrudky. Zali­jeme mlékem a opět dobře roz­mícháme. Přidáme uvedené ko­ření (česnek utřeme se solí, pří­padně dáme lžičku česnekové pasty) a opět promícháme. Na konec vmícháme škvarky.

Vznik­lé těsto musí být tekoucí až hodně řídké. Vylijeme na plech a srovnáme tak, aby se netvořily shluky škvarků, nastrouhaných brambor apod. Těsto bude zhruba 1-1,5 cm vysoké, pečeme v předehřáté plynové troubě ne, úplně naplno 20-30 minut, v elektrické, zapnuté na 250° stupňů, asi 45 minut.

U správně upečeného bram­boráku se objeví světle nahnědlá kůrka a okraje zhnědnou. Bramborák krájíme, když trochu vy­chladne, horký se při krájení trhá.

Zapíjíme kávou z melty, nebo rozpustnou kávou.
vytisknout Tisk  |   uložit do PDF PDF  |   poslat e-mailem Poslat  |   sdílet Sdílet  |   hodnotit Hodnotit  |   opravit (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Opravit  |   nový recept (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Nový  |   nahlásit porušení práv (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Nahlásit
Sdílení receptu: 
Google Google  |   Facebook Facebook  |   Twitter Twitter
Trvalý odkaz: 
povinná položka Povinná položka
  
 *
 **
 ***
 ****
 *****
  

KOMENTÁŘE

Zatím k receptu není žádná diskuse
Nový komentář
Hodnocení receptu:  * |   ** |   *** |   **** |   *****
      
Pro přihlášení pomocí Google účtu, OpenID nebo MojeID využijte přihlášení v horní části stránky.
povinná položka Povinná položka
eCookBook.cz   :   mojeZáruky.cz   :   mojeSpotřeba.cz   :   Podmínky použití   :   Partneři   :   Reklama   :   Kontakt
Eugen Letý © 2004 - 2019
Jsme na Facebooku RSS kanály
Na této stránce použité názvy produktů, firem apod. mohou být ochrannými známkami nebo registrovanými ochrannými známkami příslušných vlastníků.