Bramborák s feferonkami

0 hodnocení00:30
Sdílet Označení

Suroviny

na porce

  • brambor 800 g
  • vejce 2
  • hladké mouky 1 lžíce
  • sůl
  • pepř
  • cibule 2
  • červené a žluté feferonky 4
  • olej na smažení

Postup

1 Brambory oloupeme, omyjeme, osušíme a nahrubo nastrouháme. V míse je promícháme s vejci, moukou, solí a pepřem. Cibuli najemno posekáme. Feferonky podélně rozpůlíme, vyřízneme semeníky, lusky omyjeme a nakrájíme na tenká kolečka. Spolu s cibulí je vmícháme do těsta. Na pánvi rozehřejeme olej a postupně do něj vkládáme vrchovaté lžíce bramborového těsta. Lžící je přimáčkneme a po obou stranách smažíme asi 4-5 minut dokřupava.

Mohlo by Vás zajímat

Ten nejkřupavější bramborák
Já bramborák připravuji trochu jednodušeji, ale o to víc je křupavý. Brambory nestrouhám na jemném struhadle, ale na velkých struhadlových očkách...
 · 
Kynutý bramborák
Ze syrových nastrouhaných brambor vymačkáme rukou vodu, přidáme vařené nastrouhané brambory, vejce, mouku, kvásek z droždí, česnek utřený se solí...
Bendův svratoušský bramborák.
Plech do trouby s vyšším okrajem vymažeme sádlem (i okraji) a odložíme na chladné místo. Brambory nastrouháme do větší mísy. Zasypeme krupicí a ...
 · 01:00 · 
Veselý bramborák
Brambory na hrubo nastrouháme, osolíme opepříme, trochu okmínujeme a promícháme a vejci aprolisovaným česnekem. Do pánve dáme tuk, doprostřed dám...
 · 00:20 · 
mojeSpotřeba.cz - evidence spotřeby energií
Mějte Vaší spotřebu domácnosti plně pod kontolou.
Nenechte se zaskočit vyúčtováním.
Přehledné statistiky, rady pro další úsporu, fotodokumentace odečtů, ...