Bramborová omeleta s masem

0 hodnocení
Sdílet Označení

Suroviny

na porce

  • Ingredience:
  • středních brambor 8
  • zbytků masa i uzeniny 400 g
  • až 3 lžíce oleje do brambor 2
  • vejce 4
  • polohrubé mouky 4 lžičky
  • 3-4 rozmačkané stroužky česneku
  • prášku do pečiva 0,5 lžičky
  • sůl
  • olej na smažení
  • pokud máme - 2 lžičky nadrobno nasekané petrželové natě nebo pažitky.

Postup

1 Příprava:
2 Zbytky vařeného i pečeného masa a uzeniny pokrájíme na kostičky, které krátce prohřejeme v minimu oleje. Syrové brambory oškrábeme, ustrouháme na men­ších otvorech struhadla a přeby­tečnou vodu slijeme. Přidáme česnek, sůl, petrželovou nať ne­bo nadrobno nakrájenou pažitku, vejce, mouku s práškem do peči­va a olej. Vzniklou hmotu dobře promícháme.
3 Prohřáté maso rozdělíme na 4 díly a připravené těsto také rozdělíme na 4 díly. Na pánvi vždy prohřejeme porci masa, přelijeme porcí těsta a jakmile ometeta na spodní straně zrůžo­ví, obrátíme ji (nejlépe lopatič­kou a vidličkou, kdo si není jistý, že se mu ometeta nepotrhá, přesune ji z pánve na mělký talíř, přiklopí druhým mělkým talířem, talíře obrátí, omeletu přesune neopečenou stranou do pánve a dopeče i na této straně).
4 Hotovou omeletu přesuneme na talíř a ozdobíme.
5 Příloha - na talíři můžeme obložit omeletu zeleninovým sa­látem, jinak využijeme na oblo­hu vše, co naše domácnost mo­mentálně poskytuje - od tatar­ské omáčky, přes rajčata a pap­riky, až po nadrobno nakrájenou cibuli či červenou řepu a sterilo­vané nebo čerstvé okurky. Vý­borné je i kysané zelí nebo čín­ské (či běžné hlávkové) zelí s bílým jogurtem ochuceným cit­rónovou šťávou.

Mohlo by Vás zajímat

Ten nejkřupavější bramborák
Já bramborák připravuji trochu jednodušeji, ale o to víc je křupavý. Brambory nestrouhám na jemném struhadle, ale na velkých struhadlových očkách...
 · 
Zapečené brambory s mletým masem a zeleninou
1. Brambory nakrájíme na kolečka silná asi 5 mm, sýr nastrouháme na jemném struhadle. 2. Masovou směs připravíme tak, že cibuli nakrájíme na hru...
 · 
Pečeně z vařených brambor
Vařené brambory umeleme či nastrouháme. Přidáme krupici a strouhanku. Dále pak usmaženou cibulku, pepř, majoránku, sůl a nešetříme česnekem. Tato...
 · 
Bramborový špíz s jehněčím masem
Maso nakrájíme na nudličky, feferonky drobně a zázvor posekáme. Smícháme feferonky, 5 lžic citr. šťáv, sůl, pepř a maso marinujeme 2 h. Brambory ...
 · 
mojeSpotřeba.cz - evidence spotřeby energií
Mějte Vaší spotřebu domácnosti plně pod kontolou.
Nenechte se zaskočit vyúčtováním.
Přehledné statistiky, rady pro další úsporu, fotodokumentace odečtů, ...