Bramborová paštika se špenátem

0 hodnocení
Sdílet Označení

Suroviny

na porce

  • brambor 1 kg
  • lžičku kmínu, sůl
  • mraženého špenátu 250 g
  • směsi zelených bylinek 60 g
  • vejce - tuk 4
  • zakysané smetany 450 g
  • cayennský pepř, pepř
  • strouhané goudy 125 g

Postup

1 Brambory uvaříme ve slupce s kmínem a solí, oloupeme a nakrájíme na plátky.
2 Vymastíme obdélníkovou paštikovou formu. Vejce rozšleháme se smetanou, oběma pepři a solí.
3 Smícháme uvařený špenát, usekané bylinky a 0,666666666666667 goudy. Formu střídavě plníme vrstvou brambor, špenátu a poléváme ochucenými vejci.
4 Formu vložíme do vodní lázně a pečeme 90 min. na spodní příčce trouby předehřáté na 180°C.
5 Před dopečením posypeme zbylou goudou a dáme vychladnout.

Mohlo by Vás zajímat

Ten nejkřupavější bramborák
Já bramborák připravuji trochu jednodušeji, ale o to víc je křupavý. Brambory nestrouhám na jemném struhadle, ale na velkých struhadlových očkách...
 · 
Kynutý bramborák
Ze syrových nastrouhaných brambor vymačkáme rukou vodu, přidáme vařené nastrouhané brambory, vejce, mouku, kvásek z droždí, česnek utřený se solí...
Citronový koláč z brambor
Cukr utřeme se žloutky do pěny, pomalu přikapáváme citronovou šťávu a nastrouhanou kůru z jednoho citronu, přimícháme vařené studené a jemně nast...
Bramborový salát
1. Kořenovou zeleninu povařte v mírně osolené vodě doměkka, ale jen tak, aby zůstala pevnější. Pak ji spolu s bramborami a okurkami nakrájejte na...
 · 00:40
mojeSpotřeba.cz - evidence spotřeby energií
Mějte Vaší spotřebu domácnosti plně pod kontolou.
Nenechte se zaskočit vyúčtováním.
Přehledné statistiky, rady pro další úsporu, fotodokumentace odečtů, ...