Brambory se zelím

0 hodnocení00:44
Sdílet Označení

Suroviny

na porce

  • Ingredience:
  • vařených brambor 500 g
  • hlávkového zelí 500 g
  • slaniny 100 g
  • velké cibule 2
  • kmín
  • pepř
  • sůl
  • pálivá paprika
  • trochu vývaru
  • tuk nebo olej

Postup

1 Postup přípravy: Slaninu nakrájíme na kostičky a rozškvaříme, přidáme nakrájenou cibuli a vše restujeme a nakonec přidáme půl lžičky pálivé papriky, sůl a pepř. Dále si nakrájíme zelí, které promícháme s 1 lžičkou soli a 1 lžičkou kmínu a na trošce oleje mírně orestujeme, promícháme a přilijeme asi 0,5 dl vody nebo vývaru a podusíme do měkka. Brambory nakrájíme na kostky, přidáme k zelí a osmažené cibulce na slanině a vše promícháme. Můžeme dát na 15-20 minut zapéci do trouby, ale není to nutné.
2 Jde to jíst jen tak, ale může se k tomu přidat jelítko nebo prejt.

Mohlo by Vás zajímat

Ten nejkřupavější bramborák
Já bramborák připravuji trochu jednodušeji, ale o to víc je křupavý. Brambory nestrouhám na jemném struhadle, ale na velkých struhadlových očkách...
 · 
Provensálské brambory (zapečené)
Příprava: Nejprve podusíme na oleji cibulku,přidáme pečené vepřové maso dále rajčata naplátky a papriku na nudle a dále česnek nakr.na plátky ...
 · 00:50
Francouzské brambory
Brambory uvaříme ve slupce, necháme zchladnout a oloupeme. Nakrájíme je na kolečka. Zapékací mísu nebo pekáč vymažeme olejem a střídavě vkládáme ...
 · 
Bramborové šišky s mákem
Zpracujeme tuhé těsto, vválíme dlouhý váleček, ze kterého odkrajujeme silné šišky. Vaříme 4 minuty....
mojeSpotřeba.cz - evidence spotřeby energií
Mějte Vaší spotřebu domácnosti plně pod kontolou.
Nenechte se zaskočit vyúčtováním.
Přehledné statistiky, rady pro další úsporu, fotodokumentace odečtů, ...