Brambory z papiňáku

0 hodnocení
Sdílet Označení

Suroviny

na porce

Postup

1 Málo známá, ale výborná úprava brambor je vaření nebo lépe řečeno dušení v tlakovém hrnci. Na dno tlakového hrnce dáme lžíci másla, oloupané, na kostky nakrájené brambory, osolíme, můžeme dle chuti přidat i bylinky nebo koření a přikryjeme poklicí. Vaříme bez vody. Když cítíme vůni, jako když pečeme brambory na ohni, sundáme tlakový hrnec z ohně a necháme dojít. Takto upravené brambory se výtečně hodí k minutkám, dušené zelenině či dušenému masu.

Mohlo by Vás zajímat

Ten nejkřupavější bramborák
Já bramborák připravuji trochu jednodušeji, ale o to víc je křupavý. Brambory nestrouhám na jemném struhadle, ale na velkých struhadlových očkách...
 · 
Provensálské brambory (zapečené)
Příprava: Nejprve podusíme na oleji cibulku,přidáme pečené vepřové maso dále rajčata naplátky a papriku na nudle a dále česnek nakr.na plátky ...
 · 00:50
Francouzské brambory
Brambory uvaříme ve slupce, necháme zchladnout a oloupeme. Nakrájíme je na kolečka. Zapékací mísu nebo pekáč vymažeme olejem a střídavě vkládáme ...
 · 
Bramborové šišky s mákem
Zpracujeme tuhé těsto, vválíme dlouhý váleček, ze kterého odkrajujeme silné šišky. Vaříme 4 minuty....
mojeSpotřeba.cz - evidence spotřeby energií
Mějte Vaší spotřebu domácnosti plně pod kontolou.
Nenechte se zaskočit vyúčtováním.
Přehledné statistiky, rady pro další úsporu, fotodokumentace odečtů, ...