Francouzské brambory jinak

0 hodnocení
Sdílet Označení

Suroviny

na porce

  • brambor uvařených ve slupce 1 kg
  • cibule 1
  • cuketa 1
  • nožičky klobásy 2
  • kelímek zakysané smetany (150 g) 1
  • vejce 2
  • vrchovatá lžíce plnotučné hořčice 1
  • koření gyros 1 lžička
  • sůl
  • mletý pepř
  • tvrdý uzený sýr
  • olej nebo sádlo na vymazání pekáče

Postup

1 Oloupané brambory nakrájíme na kostičky a polovinu rozprostřeme do vymazané zapékací misky nebo pekáče. Osolíme, opepříme a urovnáme vrstvu na půlkolečka pokrájených klobás. Posypeme pokrájenou cibulí, na kostičky nakrájenou cuketou a přikryjeme druhou polovinou brambor. Osolíme, opepříme. Do misky rozklepneme vejce, přidáme smetanu, hořčici, gyrosové koření, osolíme a vidličkou rozšleháme. Tuto hmotu rozetřeme na brambory. Vložíme do trouby vyhřáté na 190°C. Po dvaceti minutách posypeme povrch strouhaným sýrem. Dopečeme do roztavení sýra.

Mohlo by Vás zajímat

Ten nejkřupavější bramborák
Já bramborák připravuji trochu jednodušeji, ale o to víc je křupavý. Brambory nestrouhám na jemném struhadle, ale na velkých struhadlových očkách...
 · 
Provensálské brambory (zapečené)
Příprava: Nejprve podusíme na oleji cibulku,přidáme pečené vepřové maso dále rajčata naplátky a papriku na nudle a dále česnek nakr.na plátky ...
 · 00:50
Francouzské brambory
Brambory uvaříme ve slupce, necháme zchladnout a oloupeme. Nakrájíme je na kolečka. Zapékací mísu nebo pekáč vymažeme olejem a střídavě vkládáme ...
 · 
Bramborové šišky s mákem
Zpracujeme tuhé těsto, vválíme dlouhý váleček, ze kterého odkrajujeme silné šišky. Vaříme 4 minuty....
mojeSpotřeba.cz - evidence spotřeby energií
Mějte Vaší spotřebu domácnosti plně pod kontolou.
Nenechte se zaskočit vyúčtováním.
Přehledné statistiky, rady pro další úsporu, fotodokumentace odečtů, ...