Francouzské brambory

Francouzské brambory
1 hodnocení00:30velmi snadné
Sdílet Označení

Suroviny

na porce

  • vařených brambor 1 kg
  • uzeniny nebo uzeného masa 200 g
  • natvrdo uvařená vejce 3
  • velká cibule 1
  • sůl
  • kmín
  • šálek mléka a 2 vejce na zalití
  • rostlinný olej

Postup

1 Uvařené, studené brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky. V rozpáleném oleji osmahneme cibuli, přidáme nakrájený salám nebo maso a krátce opečeme. Všechny suroviny smícháme a osolíme. Pekáč vymažeme olejem, a nasypeme do něj hotovou směs. Pak vše pokapeme olejem, opepříme a v troubě zapečeme. Asi po 20 minutách zalijeme mlékem a rozšlehanými vejci a ještě asi 20 minut dopékáme.

Mohlo by Vás zajímat

Ten nejkřupavější bramborák
Já bramborák připravuji trochu jednodušeji, ale o to víc je křupavý. Brambory nestrouhám na jemném struhadle, ale na velkých struhadlových očkách...
 · 
Provensálské brambory (zapečené)
Příprava: Nejprve podusíme na oleji cibulku,přidáme pečené vepřové maso dále rajčata naplátky a papriku na nudle a dále česnek nakr.na plátky ...
 · 00:50
Francouzské brambory
Brambory uvaříme ve slupce, necháme zchladnout a oloupeme. Nakrájíme je na kolečka. Zapékací mísu nebo pekáč vymažeme olejem a střídavě vkládáme ...
 · 
Bramborové šišky s mákem
Zpracujeme tuhé těsto, vválíme dlouhý váleček, ze kterého odkrajujeme silné šišky. Vaříme 4 minuty....
mojeSpotřeba.cz - evidence spotřeby energií
Mějte Vaší spotřebu domácnosti plně pod kontolou.
Nenechte se zaskočit vyúčtováním.
Přehledné statistiky, rady pro další úsporu, fotodokumentace odečtů, ...