Všechny Vaše recepty na jednom místě

 

.mojeid.cz 

 

E-mail:  Heslo:    registrace

Home > Recepty > Brambory > Hodolanská omáčka
 

Hodolanská omáčka

Hodolanská omáčka
 
  • přidat obrázek ...
 
nezadáno
Počet porcí
4
Počet zobrazení
1002x
Autor: neuveden

SUROVINY

4 větší brambory
2 nožky párků nebo klobás
kostka masoxu
1 polévková lžíce octa
špetka majoránky
špetka pepře
3 bobkové listy
8 kuliček nového koření
trochu mléka
několik lžic kysané smetany
1 lžíce másla
trochu oleje
2 lžíce hladké mouky
1 malá cibule

POSTUP

Na troše oleje osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme mouku a připravíme jíšku. Oloupané brambory nakrájíme na kostičky, zalijeme 1 litrem vody, přidáme masox, ocet, všechno koření a dáme vařit. Až jsou brambory skoro měkké, přidáme na kolečka pokrájený párek a vaříme do změknutí brambor. Pak vytáhneme bobkové listy a nové koření, přidáme jíšku a asi minutu povaříme. Je-li omáčka moc hustá, zředíme trochou mléka. Dochutíme kysanou smetanou, popřípadě citronovou šťávou a worchestrovou omáčkou. Nakonec přidáme lžíci másla. Podáváme s pečivem.
vytisknout Tisk  |   uložit do PDF PDF  |   poslat e-mailem Poslat  |   sdílet Sdílet  |   hodnotit Hodnotit  |   opravit (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Opravit  |   nový recept (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Nový  |   nahlásit porušení práv (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Nahlásit
Sdílení receptu: 
Google Google  |   Facebook Facebook  |   Twitter Twitter
Trvalý odkaz: 
povinná položka Povinná položka
  
 *
 **
 ***
 ****
 *****
  

KOMENTÁŘE

Zatím k receptu není žádná diskuse
Nový komentář
Hodnocení receptu:  * |   ** |   *** |   **** |   *****
      
Pro přihlášení pomocí Google účtu, OpenID nebo MojeID využijte přihlášení v horní části stránky.
povinná položka Povinná položka
eCookBook.cz   :   mojeZáruky.cz   :   mojeSpotřeba.cz   :   Podmínky použití   :   Partneři   :   Reklama   :   Kontakt
Eugen Letý © 2004 - 2020
Jsme na Facebooku RSS kanály
Na této stránce použité názvy produktů, firem apod. mohou být ochrannými známkami nebo registrovanými ochrannými známkami příslušných vlastníků.