Indické brambory

0 hodnocení00:10
Sdílet Označení

Suroviny

na porce

  • brambor 1 kg
  • cibule 3
  • rýže 70 g
  • kari koření
  • mletá pálivá paprika
  • hrst petrželky 1
  • oleje 4 lžíce
  • vody 3 dl
  • cayenský pepř
  • mletý pepř a sůl

Postup

1 Brambory oloupeme a nakrájíme na tenká kolečka nebo na hranolky. Rýži osmahneme na oleji, přidáme jemně nakrájenou cibuli, krátce osmažíme, zalijeme vodou, okořeníme, osolíme a podusíme. Do olejem vymazaného pekáčku naskládáme polovinu brambor, na ně rýži s cibulkou, nasekanou petrželku a vše zakryjeme zbytkem brambor. Potom přelijeme vodou aby bylo vše zakryté a pečeme ve vyhřáté troubě dozlatova
2 Množství: pro 4 osobyDoba přípravy: 10 min Doba vaření: 20 min Hotovo za: 30 min

Mohlo by Vás zajímat

Ten nejkřupavější bramborák
Já bramborák připravuji trochu jednodušeji, ale o to víc je křupavý. Brambory nestrouhám na jemném struhadle, ale na velkých struhadlových očkách...
 · 
Provensálské brambory (zapečené)
Příprava: Nejprve podusíme na oleji cibulku,přidáme pečené vepřové maso dále rajčata naplátky a papriku na nudle a dále česnek nakr.na plátky ...
 · 00:50
Francouzské brambory
Brambory uvaříme ve slupce, necháme zchladnout a oloupeme. Nakrájíme je na kolečka. Zapékací mísu nebo pekáč vymažeme olejem a střídavě vkládáme ...
 · 
Bramborové šišky s mákem
Zpracujeme tuhé těsto, vválíme dlouhý váleček, ze kterého odkrajujeme silné šišky. Vaříme 4 minuty....
mojeSpotřeba.cz - evidence spotřeby energií
Mějte Vaší spotřebu domácnosti plně pod kontolou.
Nenechte se zaskočit vyúčtováním.
Přehledné statistiky, rady pro další úsporu, fotodokumentace odečtů, ...