Všechny Vaše recepty na jednom místě

 

.mojeid.cz 

 

E-mail:  Heslo:    registrace

Home > Recepty > Brambory > Indické zapečené brambory (alu Gauranga)
 

Indické zapečené brambory (alu Gauranga)

Indické zapečené brambory (alu Gauranga)
 
  • přidat obrázek ...
 
nezadáno
Počet porcí
4
Počet zobrazení
1299x
Autor: neuveden

SUROVINY

1 kg brambor
750 ml zakysané smetany
3 lžičky mleté kurkumy (do smetany)
2-3 lžíce sušeného mléka
300 g tvrdého sýra
Další koření:
mletý pepř
mletý koriandr
1 lžíce másla
sůl

POSTUP

Postup přípravy: Oloupané syrové brambory nakrájíme na tenké plátky a vyložíme jimi vymaštěný pekáček. Posypeme pepřem, koriandrem a sýrem nakrájeným na kousky. Zalijeme 0,4 uvedeného množství smetany, kterou předem promícháme s 1 lžičkou kurkumy. Pak vrstvu ochucených brambor posázíme kousky másla. Tento postup ještě dvakrát zopakujeme (nakonec máme v pekáči 3 vrstvy brambor). Poslední vrstvu posypeme sušeným mlékem, pokryjeme alobalem a pečeme 45 minut při 180°C. Pak fólii odstraníme a necháme povrch brambor zhnědnout.
vytisknout Tisk  |   uložit do PDF PDF  |   poslat e-mailem Poslat  |   sdílet Sdílet  |   hodnotit Hodnotit  |   opravit (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Opravit  |   nový recept (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Nový  |   nahlásit porušení práv (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Nahlásit
Sdílení receptu: 
Google Google  |   Facebook Facebook  |   Twitter Twitter
Trvalý odkaz: 
povinná položka Povinná položka
  
 *
 **
 ***
 ****
 *****
  

KOMENTÁŘE


234slunicko
16.01.2011 19:14:53
v tomto receptu se používá panýr (tj domácí tvaroh) ne klasický tvrdý sýr
http://www.harekrsna.cz/cvs/2008/panyr
Nový komentář
Hodnocení receptu:  * |   ** |   *** |   **** |   *****
      
Pro přihlášení pomocí Google účtu, OpenID nebo MojeID využijte přihlášení v horní části stránky.
povinná položka Povinná položka
eCookBook.cz   :   mojeZáruky.cz   :   mojeSpotřeba.cz   :   Podmínky použití   :   Partneři   :   Reklama   :   Kontakt
Eugen Letý © 2004 - 2017
Jsme na Facebooku RSS kanály
Na této stránce použité názvy produktů, firem apod. mohou být ochrannými známkami nebo registrovanými ochrannými známkami příslušných vlastníků.