Italské brambory

0 hodnocení00:44
Sdílet Označení

Suroviny

na porce

Postup

1 Postup přípravy: Na polovině másla osmažíme dorůžova pokrájenou cibuli, přidáme mleté maso a osmahneme doměkka. Osolíme, opepříme, zakapeme citronem, vmícháme 3 rozšlehané vejce a přidáme strouhanku. Předem uvařené a oloupané brambory nakrájíme na plátky. Zapékací misku vymažeme máslem, poklademe vrstvou brambor, vrstvou nakrájených rajčat a vrstvou masa. Každou vrstvu posypeme na másle osmaženou strouhankou, osolíme, opepříme a rajčata pokapeme citronem. Poslední vrstva jsou brambory. Pokapeme tukem, dáme zapéct a zalijeme smetanou a vejcem.

Mohlo by Vás zajímat

Ten nejkřupavější bramborák
Já bramborák připravuji trochu jednodušeji, ale o to víc je křupavý. Brambory nestrouhám na jemném struhadle, ale na velkých struhadlových očkách...
 · 
Provensálské brambory (zapečené)
Příprava: Nejprve podusíme na oleji cibulku,přidáme pečené vepřové maso dále rajčata naplátky a papriku na nudle a dále česnek nakr.na plátky ...
 · 00:50
Francouzské brambory
Brambory uvaříme ve slupce, necháme zchladnout a oloupeme. Nakrájíme je na kolečka. Zapékací mísu nebo pekáč vymažeme olejem a střídavě vkládáme ...
 · 
Bramborové šišky s mákem
Zpracujeme tuhé těsto, vválíme dlouhý váleček, ze kterého odkrajujeme silné šišky. Vaříme 4 minuty....
mojeSpotřeba.cz - evidence spotřeby energií
Mějte Vaší spotřebu domácnosti plně pod kontolou.
Nenechte se zaskočit vyúčtováním.
Přehledné statistiky, rady pro další úsporu, fotodokumentace odečtů, ...