Ježe s brynzou

0 hodnocení00:33
Sdílet Označení

Suroviny

na porce

  • brambor vařených ve slupce 800 g
  • vejce 1
  • sůl
  • polohrubé mouky 200 g
  • brynzy 200 g
  • kyselé mléko
  • tuk na smažení

Postup

1 Den předem uvařené brambory nastrouháme, přidáme vejce, špetku soli, mouku a zpracujeme polotuhé těsto. Lžící namočenou v tuku vykrajujeme kousky a v rozpáleném oleji smažíme dozlatova. Necháme okapat, sypeme brynzou a zapijeme kyselým mlékem.

Mohlo by Vás zajímat

Brynzové halušky
Brambory nastrouháme na jemném struhadle jako na bramborák, přidáme sůl, mouku a zamícháme. Těsto protlačíme přes síto na halušky nebo nasekáme n...
00:30
Pečené brambory s brynzou
Vydrhněte brambory a rozkrájejze je na čtvrtky. Plech vyložte pečícím papírem, potřete olejem a nasypte na něj brambory. Brambory osolte, opepřet...
00:30 · 00:40 · 
Brynzové halušky
Postup přípravy: Brambory nastrouháme na jemném struhadle jako na bramborák, přidáme sůl, mouku a zamícháme. Těsto protlačíme přes síto na halušk...
00:30 · 00:40 ·  · 00:44
Bramborové halušky s brynzou
1. Oloupané syrové a očištěné brambory nastrouháme a smícháme s moukou, posolíme. 2. Těsto dáme na prkénko a nožem z něj trháme kousky, které h...
00:30 · 00:40 ·  · 00:44 · 00:25 · 
mojeSpotřeba.cz - evidence spotřeby energií
Mějte Vaší spotřebu domácnosti plně pod kontolou.
Nenechte se zaskočit vyúčtováním.
Přehledné statistiky, rady pro další úsporu, fotodokumentace odečtů, ...