
Mexické ohnivé brambůrky
SUROVINY
80 dkg drobnějších brambor
4 lžíce oleje
1 svazek pórku
2 feferonky
3 stroučky česneku
15 dkg strouhaného sýra
bylinková sůl
mletý pepř
4 lžíce oleje
1 svazek pórku
2 feferonky
3 stroučky česneku
15 dkg strouhaného sýra
bylinková sůl
mletý pepř
POSTUP
Brambory dobře opereme a v osolené vodě je uvaříme ve slupce do měkka. Hned je propláchneme studenou vodou, aby se daly snadněji loupat. Ve vyšší a širší pánvi rozehřejeme olej. Vsypeme do ní oloupané brambory a asi 10 minut je opékáme za stálého míchání, dokud se nevytvoří zlatá kůrka. Pórek důkladně opereme a nakrájíme na drobné špalíčky, zelenou nať na nudličky. Feferonky nakrájíme na kolečka, česnek prolisujeme a všechno přidáme k bramborám a ještě opékáme 5 minut. Osolíme, opepříme a na talíři bohatě posypeme sýrem.
Recept "Mexické ohnivé brambůrky" porušuje má autorská práva.
KOMENTÁŘE

Nový komentář

Eugen Letý © 2004 - 2019
Na této stránce použité názvy produktů, firem apod. mohou být ochrannými známkami nebo registrovanými ochrannými známkami příslušných vlastníků.