Všechny Vaše recepty na jednom místě

 

.mojeid.cz 

 

E-mail:  Heslo:    registrace

Home > Recepty > Brambory > Pravé jihočeské bramborové šlejšky
 

Pravé jihočeské bramborové šlejšky

Pravé jihočeské bramborové šlejšky
 
  • přidat obrázek ...
 
nezadáno
Počet porcí
4
Počet zobrazení
1617x
Autor: neuveden

SUROVINY

400 g oloupaných brambor uvařených ve slupce
100 g hrubé mouky
1 vejce
žemle
sůl
20 g sádla

POSTUP

Brambory uvaříme ve slupce den předem a oloupeme.
Před přípravou je jemně nastrouháme, přidáme prosetou mouku, vejce a sůl, rychle zpracujeme v těsto (stáním řídne (!) - brambory pustí vodu) a uděláme malé tenké válečky.
Válečky vsypeme do vařící osolené vody, uvaříme ocedíme.
Po odkapání vody je rozložíme společně se žemlí pokrájenou na kostičky, na dobře promaštěný pekáč a krátce zapečeme v troubě.
Podáváme buď se zelím nebo posypané strouhaným perníkem, omaštěné máslem a pokapané medem.
V našem případě se podává s kuřetem na uheráku:
vytisknout Tisk  |   uložit do PDF PDF  |   poslat e-mailem Poslat  |   sdílet Sdílet  |   hodnotit Hodnotit  |   opravit (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Opravit  |   nový recept (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Nový  |   nahlásit porušení práv (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Nahlásit
Sdílení receptu: 
Google Google  |   Facebook Facebook  |   Twitter Twitter
Trvalý odkaz: 
povinná položka Povinná položka
  
 *
 **
 ***
 ****
 *****
  

KOMENTÁŘE

Zatím k receptu není žádná diskuse
Nový komentář
Hodnocení receptu:  * |   ** |   *** |   **** |   *****
      
Pro přihlášení pomocí Google účtu, OpenID nebo MojeID využijte přihlášení v horní části stránky.
povinná položka Povinná položka
eCookBook.cz   :   mojeZáruky.cz   :   mojeSpotřeba.cz   :   Podmínky použití   :   Partneři   :   Reklama   :   Kontakt
Eugen Letý © 2004 - 2019
Jsme na Facebooku RSS kanály
Na této stránce použité názvy produktů, firem apod. mohou být ochrannými známkami nebo registrovanými ochrannými známkami příslušných vlastníků.