Všechny Vaše recepty na jednom místě

 

.mojeid.cz 

 

E-mail:  Heslo:    registrace

Home > Recepty > Brambory > Špekové knedlíky na zeleninovém ragú
 

Špekové knedlíky na zeleninovém ragú

Špekové knedlíky na zeleninovém ragú
 
  • přidat obrázek ...
 
nezadáno
Počet porcí
4
Počet zobrazení
501x
Autor: neuveden

SUROVINY

knedlíky
1 kg ve slupce uvařených a oloupaných brambor
2 vejce
200 g hrubé mouky
sůl
hladká mouka na posypání válu
náplň do knedlíků
200 g špeku nebo anglické slaniny
200 g cibule
50 g česneku
50 g petrželky kudrnky
pepř
sůl
zeleninové ragú
300 g kedlubny
300 g růžičkové kapusty
50 g červené cibule
50 g jarní cibulky
50 ml slunečnicového oleje
150 ml vody na podlití zeleniny
50 g instantní jíšky
strouhaný muškátový oříšek nebo muškátový květ
sůl
pepř

POSTUP

1. Nejprve připravíme náplň do knedlíků. Špek nakrájíme na kostičky, na rozpálené pánvi opečeme, přidáme na kostičky nakrájenou cibuli a česnek. Jakmile je špek zlatavý, stáhneme z tepla, scedíme od přebytečného tuku a směs smícháme s nasekanou petrželkou. Necháme vychladnout. Touto směsí plníme bramborové těsto:
2. Brambory nastrouháme na jemném struhadle, přidáme vejce, mouku, sůl a vypracujeme těsto, ze kterého tvoříme kulaté placičky o průměru cca 10 cm, plníme směsí špeku a balíme do kuliček.
3. Vaříme v osolené vodě asi 10 minut.

Zeleninové ragů
1. Kedlubnu nakrájíme na kostky, kapustu na půlky, cibuli na měsíčky a jarní cibulku na kolečka.
2. Zeleninu prudce orestujeme na oleji, jarní cibulku přidáme až nakonec, zalijeme vodou a velmi krátce podusíme, cca 5 minut.
3. Nakonec zahustíme instantní jíškou a dochutíme solí, pepřem a muškátovým oříškem.
vytisknout Tisk  |   uložit do PDF PDF  |   poslat e-mailem Poslat  |   sdílet Sdílet  |   hodnotit Hodnotit  |   opravit (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Opravit  |   nový recept (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Nový  |   nahlásit porušení práv (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Nahlásit
Sdílení receptu: 
Google Google  |   Facebook Facebook  |   Twitter Twitter
Trvalý odkaz: 
povinná položka Povinná položka
  
 *
 **
 ***
 ****
 *****
  

KOMENTÁŘE

Zatím k receptu není žádná diskuse
Nový komentář
Hodnocení receptu:  * |   ** |   *** |   **** |   *****
      
Pro přihlášení pomocí Google účtu, OpenID nebo MojeID využijte přihlášení v horní části stránky.
povinná položka Povinná položka
eCookBook.cz   :   mojeZáruky.cz   :   mojeSpotřeba.cz   :   Podmínky použití   :   Partneři   :   Reklama   :   Kontakt
Eugen Letý © 2004 - 2019
Jsme na Facebooku RSS kanály
Na této stránce použité názvy produktů, firem apod. mohou být ochrannými známkami nebo registrovanými ochrannými známkami příslušných vlastníků.