
Zapečené brambory s mletým masem a zeleninou
SUROVINY
1000 g oloupaných brambor vařených ve slupce
200 g strouhaného eidamu
masová směs
600 g mletého masa (nejlépe mix vepřové a hovězí)
100 g rajčat
svazek kudrnky
150 ml bílého jakostního vína
lžička skořice
100 g cibule
snítka tymiánu
sůl
pepř
olej
zelenina
200 g barevných paprik
200 g cukety
200 g lilku
3 ks mladé cibulky
4 stroužky česneku
3 snítky bazalky
sůl
pepř
olivový olej
200 g strouhaného eidamu
masová směs
600 g mletého masa (nejlépe mix vepřové a hovězí)
100 g rajčat
svazek kudrnky
150 ml bílého jakostního vína
lžička skořice
100 g cibule
snítka tymiánu
sůl
pepř
olej
zelenina
200 g barevných paprik
200 g cukety
200 g lilku
3 ks mladé cibulky
4 stroužky česneku
3 snítky bazalky
sůl
pepř
olivový olej
POSTUP
1. Brambory nakrájíme na kolečka silná asi 5 mm, sýr nastrouháme na jemném struhadle.
2. Masovou směs připravíme tak, že cibuli nakrájíme na hrubší kostičky a na oleji ji orestujeme dosklovata, přidáme osolené a opepřené maso a opečeme, zalijeme vínem a asi 10 minut podusíme. Okořeníme tymiánem, skořicí a sekanou kudrnkou, krátce podusíme, přidáme na kostičky nakrájená a semínek zbavená rajčata, promícháme a případně ještě dochutíme.
Recept "Zapečené brambory s mletým masem..." porušuje má autorská práva.
KOMENTÁŘE

Nový komentář

Eugen Letý © 2004 - 2019
Na této stránce použité názvy produktů, firem apod. mohou být ochrannými známkami nebo registrovanými ochrannými známkami příslušných vlastníků.