Domácí buchty od Šimkové

0 hodnocení00:30snadné
Sdílet Označení

Suroviny

na 30 porce

Postup

1 Nejdříve ze všeho si uděláme kvásek a to: mléko zahřejeme, aby bylo vlahé, přidáme cukr a droždí a necháme vykynout. To potom vše přidáme k ostatním surovinám a řádně prohněteme.
2 Dáme k teplu, aby buchty vykynuly.
3 Lžící nabíráme bochánky, klademe na vál, mírně rozmačkáme a dáme švestky, tvaroh.., řádně zabalíme a klademe na vymaštěný plech a dáme do vyhřáté trouby a peču na stupeň 3-4 cca 30 minut.

Mohlo by Vás zajímat

Velikonoční mazanec
V mouce si uděláme důlek a dáme do něj kvasnice, posypeme lehce cukrem, zalijeme trochou mléka a zamícháme. Necháme kvásek v teple vykvasit. Pak ...
 · 02:00 · 
honzovské buchty - nic těžkého!
Máslo, moučkový a vanilkový cukr a žloutky umícháme ručním šlehačem do pěny. Z vlažného mléka, droždí a cukru si připravíme kvásek, který necháme...
Nejúžasnější vánočka - rodinný recept
Vypracujeme klasické kynuté těsto. Z cukru a droždí necháme vzejít kvásek /v hrnečku rozetřeme droždí s cukrem do tekuta a necháme v teple vzejít...
 · 
Litá kynutá buchta
Postup přípravy: Připravíme kvásek a vlijeme ho do mouky, přidáme cukr, rozpuštěné máslo, žloutky, sůl, rozinky a mandle. Zaděláme řídké těsto, k...
 · 00:44
mojeSpotřeba.cz - evidence spotřeby energií
Mějte Vaší spotřebu domácnosti plně pod kontolou.
Nenechte se zaskočit vyúčtováním.
Přehledné statistiky, rady pro další úsporu, fotodokumentace odečtů, ...