Drobenkový koláč

Drobenkový koláč
0 hodnocení
Sdílet Označení

Suroviny

  • Drobenka:
  • hladké mouky 150 g
  • moučkového cukru 75 g
  • bal Vanilínového cukru Dr.Oetker 1
  • mleté skořice 0,25 KL
  • másla (rozehřátého, tekutého) 100 g
  • Kynuté těsto:
  • hladké mouky 375 g
  • bal inst. Droždí Dr.Oetker 0,5
  • moučkového cukru 50 g
  • bal Vanilínového cukru Dr.Oetker 1
  • soli špetka
  • vejce (vel. M) 1
  • mléka (pokojové teploty) 200 ml
  • měkkého másla nebo Hery 75 g
  • Náplň:
  • strouhaných jablek 1 kg
  • bal Skořicového cukru Dr.Oetker 1

Postup

1 1. Drobenka: Všechny suroviny dáme do mísy a ručně zpracujeme drobenku.
2 2. Těsto: Na vál prosijeme mouku a smícháme ji s droždím. Přidáme zbylé suroviny a vše smícháme ručně do hladkého těsta. Těsto lehce poprášíme moukou, vyválíme podle tvaru plechu, na který chceme koláč dát, těsto přendáme na vymaštěný plech (40 x 30 cm) a domačkáme do krajů plechu. Na těsto rovnoměrně rozdělíme nastrouhaná jablka poprášená skořicovým cukrem a připravenou drobenku. Necháme 15 min odpočinout a dáme péct.
3 Horní a spodní ohřev: cca 200 °C (předehřátá trouba, střední patro)
4 Horký vzduch: cca 180°C (předehřátá trouba)
5 Plyn: cca st. 4 (předehřátá trouba)
6 Doba pečení: cca 20 – 30 min.
7 Po upečení necháme koláč na plechu vychladnout.

Poznámka

TIP: Jablečnou náplň můžeme zaměnit povidly (1 větší sklenice), tvarohem (750 g) nebo půlkami švestek.

Mohlo by Vás zajímat

Kokosová buchta
Těsto na koláč smícháme a vlijeme na vymazaný a vysypaný plech. Posypeme kokosem smíchaným s cukrem a dáme upéct. Máslo rozpustíme a smícháme s ...
 · 00:45
Americká buchta
Postup přípravy: Krupicový cukr, vejce a olej ušleháme a přidáme všechno ostatní. Vlejeme do vymazaného a vysypaného plechu s vysokým okrajem a p...
 · 00:44
Bratislavská buchta
1. Vejce, vanilkový i krystalový cukr vyšleháme, přidáme olej, vodu, mouku s práškem do pečiva a zpracujeme v těsto, které rozdělíme na dvě části...
 · 00:44 · 00:45 · 
Švestkový kynutý koláč
1. V míse smícháme prosátou mouku s instantním droždí. Zbývající suroviny přidáme k mouce a promícháme ručním mixérem (hnětací metly) - nejdříve ...
 · 00:44 · 00:45 ·  · 00:25
mojeSpotřeba.cz - evidence spotřeby energií
Mějte Vaší spotřebu domácnosti plně pod kontolou.
Nenechte se zaskočit vyúčtováním.
Přehledné statistiky, rady pro další úsporu, fotodokumentace odečtů, ...