Litá kynutá buchta

1 hodnocení00:44
Sdílet Označení

Suroviny

na porce

  • Ingredience:
  • hladké mouky 500 g
  • práškového cukru 100 g
  • másla 100 g
  • žloutky 2
  • droždí 30 g
  • sůl
  • mléka 0,5 l
  • mandlí 50 g
  • rozinek 50 g
  • Event. poleva: 250 g práškového cukru
  • citronové šťávy 1 lžíce
  • 3-4 lžíce vřelé vody marmeláda

Postup

1 Postup přípravy: Připravíme kvásek a vlijeme ho do mouky, přidáme cukr, rozpuštěné máslo, žloutky, sůl, rozinky a mandle. Zaděláme řídké těsto, které vlijeme do dobře vymazaného a strouhankou vysypaného pekáče a necháme půl hodiny kynout na teple. Pak v předehřáté troubě chvíli pečeme při teplotě asi 180 °C a pak dopečeme při 160 °C. Celková doba pečení je asi půl hodiny. Vychladlou buchtu pocukrujeme.
2 Můžeme také potřít slabě marmeládou a polít citronovou polevou.

Mohlo by Vás zajímat

Buchta z jogurtu
Celá vejce dobře vyšleháme s krupicovým a vanilkovým cukrem, zašleháme bílý jogurt, přidáme olej, polohrubou mouku, špetku soli, prášek do pečiva...
 · 00:50
Kefírová buchta
Kefír rozšleháme šlehačem s vejcem a oleje, smícháme s moukou a ostatními přísadami. Upečeme buchtu a polijeme čokoládovou polevou....
Buchta s jablky
Všechn přísady smícháme, jablka dáme do těsta nakonec. Na polevu rozetřeme ve šlehači máslo s cukrem, přidáme kakao, horkou vodu a rum....
Pudinková buchta
suroviny smíchat, nalít na plech, uvařit puding z 0,5 l mléka a po lžicích dát rovnoměrně na těsto, a dát péct, možno potřít marmeládou nebo dát ...
 · 00:20 · 
mojeSpotřeba.cz - evidence spotřeby energií
Mějte Vaší spotřebu domácnosti plně pod kontolou.
Nenechte se zaskočit vyúčtováním.
Přehledné statistiky, rady pro další úsporu, fotodokumentace odečtů, ...

Komentáře

Alena Úžasná a jednoduchá! Děkuji za recept!