Všechny Vaše recepty na jednom místě

 

.mojeid.cz 

 

E-mail:  Heslo:    registrace

Home > Recepty > Buchty > Medovník
 

Medovník

Medovník
 
  • přidat obrázek ...
 
nezadáno
Náročnost
středně
obtížný
Počet zobrazení
924x
Autor: neuveden

SUROVINY

Těsto:
1 vejce
150 g cukru
50 g tuku
2 lžíce medu
5 lžic mléka
1 lžička sody
450 g hladká mouka
Krém:
250 g hera nebo máslo
350 g cukr moučka
van. cukr
1 žloutek
mléko(0,5l) a hrubá mouka(3 vrchovaté lžíce) na kaši nebo hustý pudink

POSTUP

Těsto: Vejce, cukr, tuk, med, mléko a sodu vaříme 2 min. až hmota zkaramelizuje. Teplé nalijeme do mísy s moukou a vařečkou zpracujeme. Vyklopíme na vál a ještě za tepla zpracujeme (s hladkou moukou) v hladké těsto. Rozdělíme na 4 díly a ty rozválíme na placky. Každou placku přendáme na vymaštěný a předehřátý plech a vidličkou těsto asi na deseti místech propíchneme. Rychle pečeme . Po vyndání z trouby placku hojně pocákáme rumem. Po chvilce sesuneme na rovnou plochu.
Krém: Vše utřeme do pěny a přidáme kaši nebo hustý pudink, vyšleháme krém a necháme zchladnout. Po naplnění můžeme medovník polít čok. polevou a necháme ztuhnout.
vytisknout Tisk  |   uložit do PDF PDF  |   poslat e-mailem Poslat  |   sdílet Sdílet  |   hodnotit Hodnotit  |   opravit (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Opravit  |   nový recept (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Nový  |   nahlásit porušení práv (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Nahlásit
Sdílení receptu: 
Google Google  |   Facebook Facebook  |   Twitter Twitter
Trvalý odkaz: 
povinná položka Povinná položka
  
 *
 **
 ***
 ****
 *****
  

KOMENTÁŘE

Zatím k receptu není žádná diskuse
Nový komentář
Hodnocení receptu:  * |   ** |   *** |   **** |   *****
      
Pro přihlášení pomocí Google účtu, OpenID nebo MojeID využijte přihlášení v horní části stránky.
povinná položka Povinná položka
eCookBook.cz   :   mojeZáruky.cz   :   mojeSpotřeba.cz   :   Podmínky použití   :   Partneři   :   Reklama   :   Kontakt
Eugen Letý © 2004 - 2019
Jsme na Facebooku RSS kanály
Na této stránce použité názvy produktů, firem apod. mohou být ochrannými známkami nebo registrovanými ochrannými známkami příslušných vlastníků.