
Velikonoční věnec
SUROVINY
500 g polohrubé mouky
120 g másla
120 g pískového cukru
3 žloutky
sůl
200 ml mléka
30 g droždí
vanilkový cukr
50 g rozinek
100 g mandlí; vejce na potření
plátky mandlí na posypání
120 g másla
120 g pískového cukru
3 žloutky
sůl
200 ml mléka
30 g droždí
vanilkový cukr
50 g rozinek
100 g mandlí; vejce na potření
plátky mandlí na posypání
POSTUP
Vypracujeme tužší těsto, zamícháme do něj oprané rozinky a nakrájené mandle a necháme vykynout.
Těsto stačí na dva věnce. Na jeden věnec potřebujeme tři díly těsta, z těch vyválíme dlouhé prameny a spleteme do copu.
Na plech vyložený pečicím papírem a potřený tukem stočíme cop do věnečku, potřeme rozšlehaným vajíčkem, posypeme mandlemi, necháme vykynout a pečeme ve středně vyhřáté troubě při teplotě 180–190 °C dorůžova.
Vychladlý věnec dáme na velký talíř, pocukrujeme, ve spoji navážeme mašli a ozdobíme kraslicemi. Výsledek působí velmi efektně.
Těsto stačí na dva věnce. Na jeden věnec potřebujeme tři díly těsta, z těch vyválíme dlouhé prameny a spleteme do copu.
Na plech vyložený pečicím papírem a potřený tukem stočíme cop do věnečku, potřeme rozšlehaným vajíčkem, posypeme mandlemi, necháme vykynout a pečeme ve středně vyhřáté troubě při teplotě 180–190 °C dorůžova.
Vychladlý věnec dáme na velký talíř, pocukrujeme, ve spoji navážeme mašli a ozdobíme kraslicemi. Výsledek působí velmi efektně.
Recept "Velikonoční věnec" porušuje má autorská práva.
KOMENTÁŘE

Nový komentář

Eugen Letý © 2004 - 2019
Na této stránce použité názvy produktů, firem apod. mohou být ochrannými známkami nebo registrovanými ochrannými známkami příslušných vlastníků.