
0122.základní kváskový chleba bez droždí od Jitky
SUROVINY
200 g kvásku (recept č,98 nebo č,627)
550 ml vody
200 g celozrnné pšeničné mouky
550 g hladké pšeničné polosvětlé mouky
3 lžíce soli
po zvukovém signálu přidáme semínka
a malinko jinak:
250 g kvásku (recept č,98 nebo č,627)
250 ml vody
2 lžičky soli
2 lžičky kmínu
250 g chlebové žitné mouky
270 g hladké mouky
po zvukovém signálu přidáme semínka
550 ml vody
200 g celozrnné pšeničné mouky
550 g hladké pšeničné polosvětlé mouky
3 lžíce soli
po zvukovém signálu přidáme semínka
a malinko jinak:
250 g kvásku (recept č,98 nebo č,627)
250 ml vody
2 lžičky soli
2 lžičky kmínu
250 g chlebové žitné mouky
270 g hladké mouky
po zvukovém signálu přidáme semínka
POSTUP
Program Základní / stupeň propečení kůrky Střední / velikost Střední
Každý máme kvásek jiný, a proto si musíme hustotu těsta sami během hnětení ohlídat!
U kváskových chlebů je někdy nutné po skončení kynutí těsto nechat dále kynout. Proto pokud není dostatečně nakynutý, před fází pečení pekárnu vypneme, zapneme na 1 minutu program Pečení a vypneme. Necháme dostatečně dlouho kynout, pro upečení zvolíme program Pečení.
Každý máme kvásek jiný, a proto si musíme hustotu těsta sami během hnětení ohlídat!
U kváskových chlebů je někdy nutné po skončení kynutí těsto nechat dále kynout. Proto pokud není dostatečně nakynutý, před fází pečení pekárnu vypneme, zapneme na 1 minutu program Pečení a vypneme. Necháme dostatečně dlouho kynout, pro upečení zvolíme program Pečení.
Recept "0122.základní kváskový chleba b..." porušuje má autorská práva.
KOMENTÁŘE

Nový komentář

Eugen Letý © 2004 - 2019
Na této stránce použité názvy produktů, firem apod. mohou být ochrannými známkami nebo registrovanými ochrannými známkami příslušných vlastníků.