Domácí rafaelo

0 hodnocenívelmi snadné
Sdílet Označení

Suroviny

na 4 porce

  • Domácí Rafaelo
  • Domácí Rafaelo
  • Potřebujeme:
  • moučkového cukru, 250g másla, 100ml vody, 1 vanilkový cukr, 120g mletého kokosu, 250g sušeného mléka, loupané mandle, mletý kokos na obalení 250 g

Postup

1 POSTUP:
2 Cukry a nakrájené máslo si dáme spolu s vodou do misky a necháme ve vodní lázni rozpustit.
3 Vodní lázeň:
4 Potřebujeme hrnec o něco málo větší než miska, ve které připravujeme směs. Do tohoto hrnce nalijeme vodu, vložíme misku se směsí a dáme na sporák zahřívat. Při uvolňování tepla se rozehřívá máslo, rozpouští cukr ...
5 Směs necháme vychladnout na pokojovou teplotu a
6 přidáme postupně sušené mléko
7 a strouhaný kokos.
8 Metličkou řádně promícháme.Vzniklou hmotu dáme do chladničky alespoň na 2-3 hodinky ztuhnout.
9 Z tuhé směsi tvoříme kuličky a do každé zabalíme jednu oloupanou mandli, obalujeme v kokosové moučce. Rafaelo necháme v chladu ztuhnout.
10 Bonbony můžeme dávat do papírových košíčků.

Mohlo by Vás zajímat

Domácí indiánky v růžové polevě
bílky šleháme do pěny a postupně přidáváme cukr, šleháme poměrně dlouho až se cukr rozpustí. mezitím si dáme vařit 1 štamprli vody + 1 polév. lží...
Rafaelo i
Oplatky rozdrtíme na drobečky, vše smícháme a z hmoty tvarujeme kuličky. Doprostřed každé kuličky dáme oloupanou mandli. Hotové balíme v kokosu...
 · 
Rafaelo ii-lepší
Kokos a kondenzované mléko smícháme a necháme přes noc v lednici uležet. Mandle spaříme a oloupáme. Děláme kuličky, doprostřed každé dáme mandli...
 · 
Kokosové koule Rafaelo
Do zchladlého rozpuštěného tuku přidat sušené mléko, cukr a vodu ( nebo rumu ). Zpracovat polotuhou hmotu a nechat odpočinout v chladničce. Z hmo...
 ·  · 00:20 · 
mojeSpotřeba.cz - evidence spotřeby energií
Mějte Vaší spotřebu domácnosti plně pod kontolou.
Nenechte se zaskočit vyúčtováním.
Přehledné statistiky, rady pro další úsporu, fotodokumentace odečtů, ...