Všechny Vaše recepty na jednom místě

 

.mojeid.cz 

 

E-mail:  Heslo:    registrace

Home > Recepty > Cukroví > Kaštanová roláda
 

Kaštanová roláda

Kaštanová roláda
 
  • přidat obrázek ...
 
nezadáno
Počet zobrazení
1266x
Autor: Karea

SUROVINY

tri vajcia
tri lyžice horúcej vody
150 g kryštálového cukru
jeden balíček vanilínového cukru
100 g polohrubej múky
50 g maizeny
jednu lyžičku kypriaceho prášku do pečiva
50 g práškového cukru
Plnka: šesť plátkov želatíny
200 g uvarených a očistených gaštanov 250 g mrazeného gaštanového pyré tri lyžice rumu jeden balíček vanilínového cukru 15 g kakaa 500 ml smotany na šľahanie 50 g čokolády na varenie 30 g stuženého pokrmového tuku

POSTUP

Celé vajcia vyšľaháme s vodou, prisypeme kryštálový a vanilínový cukor a ešte dve minúty šľaháme. Preosiatu múku zmiešame s maizenou a kypriacim práškom a zľahka vmiešame do vaječnej peny. Cesto vylejeme na plech vyložený papierom na pečenie a v rúre vyhriatej na 200 °C pečieme desať až pätnásť minút. Upečenú piškótu posypeme práškovým cukrom, vyklopíme na vlhkú utierku a zvinieme do rolády. Vychladnutú roládu opatrne rozvinieme, potrieme dvoma tretinami plnky, opäť zvinieme, vrch potrieme a ozdobíme zvyšnou plnkou a gaštanmi namočenými v rozpustenej čokoláde.

Plnka: Želatínu namočíme na dvadsať minút do 200 ml studenej vody. Potom z nej vytlačíme prebytočnú vodu, vložíme ju do hrnčeka a pomaly na miernom ohni rozpustíme. Z uvarených gaštanov odložíme dvanásť kúskov na zdobenie. Zvyšné gaštany rozmixujeme s rozmrazeným gaštanovým pyré, rumom, vanilínovým cukrom a kakaom. Želatínu zmiešame s dvoma lyžicami šľahačky, pridáme do plnky spolu so zvyšnou šľahačkou a zľahka premiešame.

Ozdoba: Čokoládu rozpustíme s tukom, namočíme do nej odložené gaštany a na kuchynskej mriežke necháme usušiť.
vytisknout Tisk  |   uložit do PDF PDF  |   poslat e-mailem Poslat  |   sdílet Sdílet  |   hodnotit Hodnotit  |   opravit (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Opravit  |   nový recept (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Nový  |   nahlásit porušení práv (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Nahlásit
Sdílení receptu: 
Google Google  |   Facebook Facebook  |   Twitter Twitter
Trvalý odkaz: 
povinná položka Povinná položka
  
 *
 **
 ***
 ****
 *****
  

KOMENTÁŘE

Zatím k receptu není žádná diskuse
Nový komentář
Hodnocení receptu:  * |   ** |   *** |   **** |   *****
      
Pro přihlášení pomocí Google účtu, OpenID nebo MojeID využijte přihlášení v horní části stránky.
povinná položka Povinná položka
eCookBook.cz   :   mojeZáruky.cz   :   mojeSpotřeba.cz   :   Podmínky použití   :   Partneři   :   Reklama   :   Kontakt
Eugen Letý © 2004 - 2019
Jsme na Facebooku RSS kanály
Na této stránce použité názvy produktů, firem apod. mohou být ochrannými známkami nebo registrovanými ochrannými známkami příslušných vlastníků.