Všechny Vaše recepty na jednom místě

 

.mojeid.cz 

 

E-mail:  Heslo:    registrace

Home > Recepty > Cukroví > Klasické anýzové sušenky
 

Klasické anýzové sušenky

Klasické anýzové sušenky
 
  • přidat obrázek ...
 
nezadáno
Náročnost
středně
obtížný
Počet zobrazení
2063x
Autor: by the Editors of Publications International, Ltd.

SUROVINY

0,75 hrnku celých oloupaných mandlí
2-0,25 hrnku hladké mouky
1 lžička práčku do pečiva
0,75 lžičky soli
0,75 hrnku cukru
0,5 hrnku změklého másla
3 vejce
2 lžíce brandy
2 lžičky strouhané citr.kůry
1 lžíce anýzu

POSTUP

Předehřej troubu na 190 st.C .Na plech dej pečící papír a na něj nasyp mandle . Dej do trouby na 6-8 minut , nebo až jsou opečené do světlehnědé barvy .Troubu vypni a mandle nech vychladnout .Pak je posekej naghrubo .

2.V malé mise smíchej mouku , prášek do pečiva a sůl . Ve střední míse rozšlehej elektrickými metlami cukr a máslo až je směs lehká a nadýchaná . Pak přidávej jedno po druhém vejce / ppkaždé dobře rozšlehej metlami / a často seškrabuj stěny mísy . Vmíchej brandy a citr.kůru .Přidej moučnou směs zamíchej dohladka . Vmíchej mandle a anýz . Těsto přikrej a nech chladi minimálně 1 hodinu , nebo až je těsto pevné .

3.Předehřej troubu na 190 st.C .Vymaž velkýplech na pečení . Těsto rozděl na poloviny a na lehce pomoučněném válu z každé vyválej pruh 5 cm široký a 30 cm dlouhý / těsto má být docela měkké /
Těsto uhlaď lehce pomoučněnými prsty . Oba pruhy těsta přendej na vymazaný pečící plech a peč 20 - 25 minut , nebo až jsou oba pruhy lehce zlatohnědé .Vypni troubu a upečené pruhy nech úplně vychladnout na drátěné podložce .

4.Předehřej troubu na 175 st.C . Pruhy diagonálně / našikmo / pokrájej zoubkovaným nožem na 1,3 cm široké proužky / sušenky .
Sušenky dej v jedné vrstvě na nevymazaný plech a peč 8 minut .Pak sušenky otoč a peč 10 - 12 minut , nebo až jsou řezy sušenek světle hnědé a sušenky jsou suché .Pak nech sušenky vychladnout na drátěné podložce a uschovej v těsně uzaviratelné plechovce . vydrží až 2 týdny .
vytisknout Tisk  |   uložit do PDF PDF  |   poslat e-mailem Poslat  |   sdílet Sdílet  |   hodnotit Hodnotit  |   opravit (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Opravit  |   nový recept (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Nový  |   nahlásit porušení práv (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Nahlásit
Sdílení receptu: 
Google Google  |   Facebook Facebook  |   Twitter Twitter
Trvalý odkaz: 
povinná položka Povinná položka
  
 *
 **
 ***
 ****
 *****
  

KOMENTÁŘE

Zatím k receptu není žádná diskuse
Nový komentář
Hodnocení receptu:  * |   ** |   *** |   **** |   *****
      
Pro přihlášení pomocí Google účtu, OpenID nebo MojeID využijte přihlášení v horní části stránky.
povinná položka Povinná položka
eCookBook.cz   :   mojeZáruky.cz   :   mojeSpotřeba.cz   :   Podmínky použití   :   Partneři   :   Reklama   :   Kontakt
Eugen Letý © 2004 - 2020
Jsme na Facebooku RSS kanály
Na této stránce použité názvy produktů, firem apod. mohou být ochrannými známkami nebo registrovanými ochrannými známkami příslušných vlastníků.