
Linecké koláčky
SUROVINY
140 g změklého másla
210 g hladké mouky
70 g moučkového cukru
2 žloutky
1 balíček vanilkového cukru
0,5 citrónu - nastrouhaná kůra z
rybízová marmeláda
moučkový cukr na posypání.
210 g hladké mouky
70 g moučkového cukru
2 žloutky
1 balíček vanilkového cukru
0,5 citrónu - nastrouhaná kůra z
rybízová marmeláda
moučkový cukr na posypání.
POSTUP
Máslo utřete s cukrem a žloutkem do pěny. Přidejte mouku, vanilkový cukr, citrónovou kůru a vypracujte vláčné těsto. Na několik hodin je odložte do chladu. Na válu posypaném moukou uválejte těsto na tenký plát (2-3 mm silný). Formičkami na linecké těsto (kolečka s otvorem a bez otvoru) vykrajujte koláčky. Na plechu vyloženém pečícím papírem je vložte do předehřáté trouby a pečte dozlatova asi 10 minut při teplotě 200 stupňů. Upečené koláčky nechte vychladnout a pak je slepujte s pomocí marmelády. Hotové obalte v moučkovém cukru.
Recept "Linecké koláčky" porušuje má autorská práva.
KOMENTÁŘE

Nový komentář

Eugen Letý © 2004 - 2019
Na této stránce použité názvy produktů, firem apod. mohou být ochrannými známkami nebo registrovanými ochrannými známkami příslušných vlastníků.