Linecké koláčky
Postup
1 Máslo utřete s cukrem a žloutkem do pěny. Přidejte mouku, vanilkový cukr, citrónovou kůru a vypracujte vláčné těsto. Na několik hodin je odložte do chladu. Na válu posypaném moukou uválejte těsto na tenký plát (2-3 mm silný). Formičkami na linecké těsto (kolečka s otvorem a bez otvoru) vykrajujte koláčky. Na plechu vyloženém pečícím papírem je vložte do předehřáté trouby a pečte dozlatova asi 10 minut při teplotě 200 stupňů. Upečené koláčky nechte vychladnout a pak je slepujte s pomocí marmelády. Hotové obalte v moučkovém cukru.
Mohlo by Vás zajímat
Ze surovin uhněteme vláčné těsto, které necháme v chladu odpočinout. Vykrajujeme kolečka, která slepujeme marmeládou....
·
Komentáře