Všechny Vaše recepty na jednom místě

 

.mojeid.cz 

 

E-mail:  Heslo:    registrace

Home > Recepty > Cukroví > Mandlové tofifé- nepečené
 

Mandlové tofifé- nepečené

Mandlové tofifé- nepečené
 
  • přidat obrázek ...
 
nezadáno
Počet porcí
12
Počet zobrazení
5x
Autor: neuveden

SUROVINY

POSTUP

Smetanu smícháme s cukrem a medem, přidáme máslo a svaříme na hustý krém. Přidáme celé loupané mandle a promícháme. Na vymazaný plech tvoříme z hmoty lžičkou malé hrudky a necháme ztuhnout. Poté můžeme přelít rozpuštěnou mléčnou čokoládou.


...tak zní oficiální recept. Já si dovolím přidat pár poznámek:
- používám smetanu ke šlehání
- chuťově se mi zdají lepší pražené lískové ořechy
- krém vaříme tak dlouho až má sv. hnědou barvu a je opravdu hustý
- hrudky nedávám na vymyzaný plech, ale rovnou na silikonovou podložku či pečící papír
- nazývat to hrudkou je možná trochu odvážné, jsou to někdy spíše placičky :-)
- čokoládou už to nepolívám (ale asi začnu), protože je ihned po ztuhnutí musím schovat, jinak by byly nenávratně pryč

Je to opravdu vynikající a každý kdo ochutnal nešetřil chválou:-) Letos budu dělat ze 4 dávek...:-)
vytisknout Tisk  |   uložit do PDF PDF  |   poslat e-mailem Poslat  |   sdílet Sdílet  |   hodnotit Hodnotit  |   opravit (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Opravit  |   nový recept (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Nový  |   nahlásit porušení práv (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Nahlásit
Sdílení receptu: 
Google Google  |   Facebook Facebook  |   Twitter Twitter
Trvalý odkaz: 
povinná položka Povinná položka
  
 *
 **
 ***
 ****
 *****
  

KOMENTÁŘE

Zatím k receptu není žádná diskuse
Nový komentář
Hodnocení receptu:  * |   ** |   *** |   **** |   *****
      
Pro přihlášení pomocí Google účtu, OpenID nebo MojeID využijte přihlášení v horní části stránky.
povinná položka Povinná položka
eCookBook.cz   :   mojeZáruky.cz   :   mojeSpotřeba.cz   :   Podmínky použití   :   Partneři   :   Reklama   :   Kontakt
Eugen Letý © 2004 - 2020
Jsme na Facebooku RSS kanály
Na této stránce použité názvy produktů, firem apod. mohou být ochrannými známkami nebo registrovanými ochrannými známkami příslušných vlastníků.