Marokánky ze salka

0 hodnocení
Sdílet Označení

Suroviny

na porce

  • sladké kondenzované mléko SALKO 1
  • nakrájených mandlí (nebo ořechů nebo napůl) 10 dkg
  • kandovaného ovoce (případně rozinky) 10 dkg
  • másla 9 dkg
  • hladké mouky 1 dkg
  • Čokoláda:
  • čokády na vaření 5 dkg
  • másla 4 dkg

Postup

1 Oloupané mandle + kandované ovoce nakrájíme a spolu s ostatními přísadami dáme do hrnce a ve vodní lázni vaříme za občasného promíchávání až do zhoustnutí. lžičkou dáváme na vymazaný, hrubou moukou vysypaný (nebo použít pečící papír) plech malé hrudky. Pečeme ve vyhřáté troubě (180 -200 st.). po upečení ještě horké sundáváme z plechu nožem (nebo špachtličkou). Vychladlé namáčíme jednou stranou v čokoládě - nemusí být.

Mohlo by Vás zajímat

Mandlové tofifé- nepečené
Smetanu smícháme s cukrem a medem, přidáme máslo a svaříme na hustý krém. Přidáme celé loupané mandle a promícháme. Na vymazaný plech tvoříme z h...
Tvrdý suchar – ovocný chlebíček
4 vejce vyšleháme do pěny s 38 dkg mletého cukru, přidáme šťávu a kůru z jednoho citronu, trochu kakaa na barvu a opět ušleháme. Do ušlehaných v...
Vanilkové rohlíčky - nejlepší, jaké jsem kdy jedla !
Ze surovin zpracujeme těsto a necháme v lednici odpočinout. Pak tvoříme rohlíčky, klademe na plech vyložený peč. papírem a pečeme na 180 st. do r...
Vanilkové nebe
Postup přípravy: Máslo s ostatními surovinami zpracujeme v pevné těsto, které necháme několik hodin v chladu. Před zpracováním ho nechte dojít po...
 · 00:44
mojeSpotřeba.cz - evidence spotřeby energií
Mějte Vaší spotřebu domácnosti plně pod kontolou.
Nenechte se zaskočit vyúčtováním.
Přehledné statistiky, rady pro další úsporu, fotodokumentace odečtů, ...