Srnčí hřbet Vánoční

Srnčí hřbet Vánoční
0 hodnocení
Sdílet Označení

Suroviny

na 4 porce

  • žloutky 2
  • cukru 100 g
  • horké vody 2 lžičky
  • hladké mouky 130 g
  • kypřícího prášku 1 lžička
  • citrónová kůra a šťáva
  • bílků - sníh ze 2
  • studené vody 1 lžička
  • tuk
  • mouka na formu
  • ořechů nebo mandlí 50 g
  • strouhané čokolády tlučená skořice a hřebíček trochu nového koření čokoládová poleva. 40 g

Postup

1 Žloutky, cukr a horkou vodu šleháme metlou do pěny, přidáme strouhanou citrónovou kůru a trochu citrónové šťávy a střídavě vmícháváme prosetou mouku s kypřícím práškem a sněhem z bílků. Do bílků před šleháním přidáme 1 lžičku studené vody, a když je tuhý, všleháme do něj 1 lžíci moučkového cukru. Těsto vlijeme do polotuhého tukem vymazané a moukou vysypané formy a pečeme zvolna při středním žáru. Do těsta přidáme strouhané ořechy nebo neoloupané strouhané mandle, strouhanou čokoládu, tlučené koření. Těsto pečeme ve formě srnčího hřbetu. Vychladlé polijeme čokoládovou polevou

Mohlo by Vás zajímat

šlehačkové vypukliny
- suroviny zpracujeme v těsto, zabalíme do folie a necháme tak 2 hodinky odpočinout - vyválíme na placku a vykrajujeme různé motivy (s těstem se...
Vánoční pomls z ořechů a hrozinek
Rozinky namočíme na 10-15 minut do tekutiny. Tuk ušleháme na pěnu. Přidáme cukr, citronovou kůru a vejce a šleháme dále, až je krém pěnový. ...
 · 00:30 · 
Perníčky na stromeček
Máslo, med, cukr, perníkové koření a kakao vložíme do hrnce, za stálého míchání ohře- jeme na takovou teplotu, aby se cukr zcela rozpustil, a ne...
 · 00:30 ·  · 00:50 · 
Vánoční františky
Postup přípravy: Z uvedených surovin zpracujeme rukama v míse (je to lepší než na vále, nikam to nepadá) těsto a hned vtlačujeme do formiček - po...
 · 00:30 ·  · 00:50 ·  · 00:44
mojeSpotřeba.cz - evidence spotřeby energií
Mějte Vaší spotřebu domácnosti plně pod kontolou.
Nenechte se zaskočit vyúčtováním.
Přehledné statistiky, rady pro další úsporu, fotodokumentace odečtů, ...