Vánoční perníčky - hned měkké

0 hodnocení00:44
Sdílet Označení

Suroviny

na porce

Postup

1 Postup přípravy: Med, cukr, máslo a žloutky dobře promíchat, pak přidat mléko a všechno koření. Znova promíchat, přidat mouku a sníh z bílků. Vše dobře zpracovat, udělat bochníček a vložit do moukou vysypané nádoby, a přikryté nechat odpočívat nejméně 12 hodin na dně lednice. Poté těsto vyválet na tlouštku asi 3 až 4 mm, vykrajovat různe tvary. Pokud nechceme zdobit, před pečením potřít vejcem. Na potřené můžeme rozsypat drobné barevné dortové kuličky apod. Není třeba připravovat v předstihu, neboť jsou hned měkké a konzumovatelné.

Mohlo by Vás zajímat

Americké cookies
1. Smícháme cukry, máslo a vejce. Přidáme mouku, sodu a sůl. Těsto by mělo být tužší.Nakonec přimícháme oříšky a čokoládu. 2. Vypracujeme kulič...
 · 00:40
šlehačkové vypukliny
- suroviny zpracujeme v těsto, zabalíme do folie a necháme tak 2 hodinky odpočinout - vyválíme na placku a vykrajujeme různé motivy (s těstem se...
Citrónová poleva na zdobení perníčků
Všechny suroviny přesypeme přes jemné sítko. Smícháme bílek a škrob a přidáváme postupně cukr a šťávu a ručně třeme a třeme až je poleva hladká a...
Vánoční pomls z ořechů a hrozinek
Rozinky namočíme na 10-15 minut do tekutiny. Tuk ušleháme na pěnu. Přidáme cukr, citronovou kůru a vejce a šleháme dále, až je krém pěnový. ...
 · 00:30 · 
mojeSpotřeba.cz - evidence spotřeby energií
Mějte Vaší spotřebu domácnosti plně pod kontolou.
Nenechte se zaskočit vyúčtováním.
Přehledné statistiky, rady pro další úsporu, fotodokumentace odečtů, ...