Česnekoví garnáti

0 hodnocení00:20
Sdílet Označení

Suroviny

na porce

  • šálku olivového oleje 0,25
  • velké stroužky česneku, nadrobno posekané 4
  • drceného červeného pepře 1 lžička
  • středních vyloupaných garnátů 450 g
  • čerstvé citronové šťávy 2 lžíce
  • suché sherry 2 lžíce
  • sladké papriky 1 lžička
  • petrželku na ozdobení

Postup

1 1. Na mírném plameni rozehřejeme olivový olej, přidáme nasekaný česnek a červený pepř, osmehneme asi 1 minutu. Zvýšíme plamen a přidáme garnáty, citronovou šťávu, sherry a papriku. Dobře promícháme a osmahneme, mícháme, dokud garnáti nezrlžoví a jemně nezatočí, asi 3 minuty. Dochuťe solí a čerstvě mletým černým pepřem a posypte petrželkou. Servírujte teplé.

Mohlo by Vás zajímat

Pikantní plody moře s rýží
Vývar uvedeme do varu, snížíme teplotu a přidáme slávky, olihně a garnáty. Vaříme tak dlouho, až se slávky začnou otevírat a garnáti i olihně jso...
01:15
Ohnivé dary moře
1. Oloupanou cibuli nakrájíme na drobné kostičky a na másle opečeme dozlatova. Přimícháme mouku a papriku,přilijeme smetanu. Omáčku povaříme. 2...
01:15
Garnáti na česneku
Očištěné garnáty krátce podusíme na rozpáleném oleji se stroužky česneku nakrájenými na plátky. Podle chuti osolíme, opepříme a posypeme nadrobno...
01:15
mojeSpotřeba.cz - evidence spotřeby energií
Mějte Vaší spotřebu domácnosti plně pod kontolou.
Nenechte se zaskočit vyúčtováním.
Přehledné statistiky, rady pro další úsporu, fotodokumentace odečtů, ...