Grilované krevety

0 hodnocení00:35
Sdílet Označení

Suroviny

na porce

  • krevety (menší jsou lepší)
  • slanina
  • česnek
  • máslo
  • sůl

Postup

1 Krevety omyjeme, vyloupeme z krunýřů a očistíme. Z plátků slaniny (tenkých) odkrojíme kůži. Každou krevetu ovineme plátkem slaniny a potom v polovině propíchneme párátkem. Jednak tím připevníme slaninu a jednak nám potom nepropadávají roštem grilu. Česnek podle chuti jemně utřeme. Doporučuji alespoň jednu střední hlavičku na jednu kostku másla. Máslo rozpustíme na mírném ohni a potom do něj vmícháme rozetřený česnek a sůl podle chuti. Krevety grilujeme do zlata, což znamená asi 3-5 minut na hodně rozpáleném grilu. Podáváme ihned. V česnekovém másle si je máčí každý jedlík sám (Párátka jsou opět výhodou :).

Mohlo by Vás zajímat

Krevetový koktejl
Rozmrazíme předvařené loupané krevety, ponoříme do horké slané vody, necháme přejít varem a pak necháme odkapat na sítku. Dáme do misky, přidám...
Krevety v těstíčku
Připravené krevety potřeme ze všech stran česnekem. Poté obalíme v těstíčku připraveném z hladké mouky a vejce. Smažíme a ihned podáváme....
Paella Valenciana
2 kuřecí stehna i s kůží rozsekáme na 10-12 kousků, vepřovou kýtu nakrájíme na kostky, tresku na kousky, vše osolíme a lehce opepříme. Mušle (vyl...
 · 01:00 · 
Rýže s kalamáry
Nechte rozmrazit 300 g mražených předvařených kalamár (můžete užít i mořský koktejl nebo krevety). Uvařte 4 sáčky rýže paraboloid ve vodě ochucen...
 · 01:00 ·  · 01:00 · 
mojeSpotřeba.cz - evidence spotřeby energií
Mějte Vaší spotřebu domácnosti plně pod kontolou.
Nenechte se zaskočit vyúčtováním.
Přehledné statistiky, rady pro další úsporu, fotodokumentace odečtů, ...