Všechny Vaše recepty na jednom místě

 

.mojeid.cz 

 

E-mail:  Heslo:    registrace

Home > Recepty > Dary moře > Slávky jedlé po námořnicku vařené u moře
 

Slávky jedlé po námořnicku vařené u moře

Slávky jedlé po námořnicku vařené u moře
 
  • přidat obrázek ...
 
nezadáno
Počet porcí
4
Počet zobrazení
3859x
Autor: neuveden

SUROVINY

2 kg slávek ve skořápkách
2 cibule
3 stroužky česneku
0,7 l bílého vína
1 dl smetany
80 g másla
zelená petrželka
pažitka
pepř
sůl

POSTUP

Pokud nemáme na dovolené pažitku, utrhneme si kdekoliv ve Středomoří všudypřítomný kopr, pokud nemáme smetanu, dáme víc másla a trochu mléka.

Cibuli nakrájíme na kolečka, česnek na plátky, vložíme do vína a vše uvedeme do varu. Pak přidáme očištěné slávky i se skořápkami (s odstraněnými „vousy“), a když se po chvíli vaření slávky otevřou, zbavíme mušle skořápek a maso vložíme do mísy.

Vývar přecedíme, přidáme smetanu a máslo, ještě asi minutu povaříme, vmícháme sekanou petrželku s pažitkou (či koprem) a ochutíme pepřem a solí. Přelijeme přes slávky a podáváme.

Místo příborů je možné používat prázdné skořápky slávek, kterými můžeme maso nabírat jako pinzetou.
vytisknout Tisk  |   uložit do PDF PDF  |   poslat e-mailem Poslat  |   sdílet Sdílet  |   hodnotit Hodnotit  |   opravit (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Opravit  |   nový recept (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Nový  |   nahlásit porušení práv (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Nahlásit
Sdílení receptu: 
Google Google  |   Facebook Facebook  |   Twitter Twitter
Trvalý odkaz: 
povinná položka Povinná položka
  
 *
 **
 ***
 ****
 *****
  

KOMENTÁŘE

Zatím k receptu není žádná diskuse
Nový komentář
Hodnocení receptu:  * |   ** |   *** |   **** |   *****
      
Pro přihlášení pomocí Google účtu, OpenID nebo MojeID využijte přihlášení v horní části stránky.
povinná položka Povinná položka
eCookBook.cz   :   mojeZáruky.cz   :   mojeSpotřeba.cz   :   Podmínky použití   :   Partneři   :   Reklama   :   Kontakt
Eugen Letý © 2004 - 2019
Jsme na Facebooku RSS kanály
Na této stránce použité názvy produktů, firem apod. mohou být ochrannými známkami nebo registrovanými ochrannými známkami příslušných vlastníků.