
Ananasový dort
SUROVINY
15 minut, - příprava cca 64 minut, chlazení cca 2 hodiny, pečení cca
1 kousek asi 590 kalorií
těsto:
3 vejce
80 g cukru
1 balení vanilkového cukru
50 g polohrubé mouky
30 g solamylu
1 lžíce kakaa
1 lžíce kypřícího prášku
náplň a zdobení:
500 g mascarpone
230 g zakysané smetany
1 citronu, - šťáva z
100 g cukru
9 plátků čiré nabobtnalé želatiny
400 ml smetany
kompotované odkapané kostky ananasu (850 ml)
1 lžíce kokosových vloček nebo 8 kokosových pralinek
čerstvý ananas na ozdobu
mimoto:
plech
pečící dortový podnos
1 kousek asi 590 kalorií
těsto:
3 vejce
80 g cukru
1 balení vanilkového cukru
50 g polohrubé mouky
30 g solamylu
1 lžíce kakaa
1 lžíce kypřícího prášku
náplň a zdobení:
500 g mascarpone
230 g zakysané smetany
1 citronu, - šťáva z
100 g cukru
9 plátků čiré nabobtnalé želatiny
400 ml smetany
kompotované odkapané kostky ananasu (850 ml)
1 lžíce kokosových vloček nebo 8 kokosových pralinek
čerstvý ananas na ozdobu
mimoto:
plech
pečící dortový podnos
POSTUP
1. Troubu předehřejeme na 200 °C. Z přísad vypracujeme piškotové těsto, pečeme 15 minut na plechu vyloženém pečícím papírem, vyklopíme. Z mascarpone, želatiny, šťávy, zakysané smetany a cukru připravíme krém. 200 ml smetany ušleháme, vmícháme ananasové kostky a směsi piškot stejnoměrně potřeme.
2. Piškotový plát potřený krémem podélně rozkrájíme velkým nožem na čtyři stejně široké pruhy. První pruh opatrně stočíme uprostřed podnosu do roličky a postupně napojujeme další tři pruhy. Před konečnou úpravou vložíme dort přibližně na dvě hodiny do chladničky.
3. Ušleháme dopevna zbývající smetanu a stejnoměrně potřeme povrch a obvod dortu. Na teflonové nebo smaltované pánvi opražíme bez tuku dozlatova kokosové vločky a ozdobíme jimi obvod dortu. Povrch dortu ozdobíme podle vlastní fantazie kokosovými pralinkami a plátky čerstvého ananasu a podáváme
2. Piškotový plát potřený krémem podélně rozkrájíme velkým nožem na čtyři stejně široké pruhy. První pruh opatrně stočíme uprostřed podnosu do roličky a postupně napojujeme další tři pruhy. Před konečnou úpravou vložíme dort přibližně na dvě hodiny do chladničky.
3. Ušleháme dopevna zbývající smetanu a stejnoměrně potřeme povrch a obvod dortu. Na teflonové nebo smaltované pánvi opražíme bez tuku dozlatova kokosové vločky a ozdobíme jimi obvod dortu. Povrch dortu ozdobíme podle vlastní fantazie kokosovými pralinkami a plátky čerstvého ananasu a podáváme
Recept "Ananasový dort" porušuje má autorská práva.
KOMENTÁŘE

Nový komentář

Eugen Letý © 2004 - 2018
Na této stránce použité názvy produktů, firem apod. mohou být ochrannými známkami nebo registrovanými ochrannými známkami příslušných vlastníků.