Všechny Vaše recepty na jednom místě

 

.mojeid.cz 

 

E-mail:  Heslo:    registrace

Home > Recepty > Dorty > Bánovský dort
 

Bánovský dort

Bánovský dort
 
  • přidat obrázek ...
 
nezadáno
Počet zobrazení
1450x
Autor: labuznik.com

SUROVINY

Ingredience:
6 vajec
0,5 hrníčku moučkového cukru
1 vanilkový cukr
2 lžíce hrubé mouky
4 lžíce jemné strouhanky
0,5 hrnku mletých ořechů
ořechy na zdobení
Náplň:
0,75 hrnku husté zakysané smetany
0,75 hrnku moučkového cukru
0,5 balíčku vanilkového cukru
1 hrnek mletých ořechů
Poleva:
1,66 hrnku moučkového cukru
2 lžíce vařícího mléka
2 lžíce rumu
1 lžíce oleje

POSTUP

Příprava:
Žloutky s moučkovým a vanilkovým cukrem dobře ušleháme, přidáme mleté ořechy, strouhanku s moukou a nakonec vmícháme tuhý sníh z bílků.

Těsto nalijeme do vymazané, hrubou moukou vysypané dortové formy a upečeme ve vyhřáté troubě. Druhý den vychladlý korpus rozkrojíme, potřeme náplní a spojíme.

Povrch dortu polijeme polevou a po obvodu ozdobíme stejně velkými půlkami ořechů, nebo ozdobíte podle vlastní fantazie.


Tento dortík jsem pekla k příležitosti narození dcery našich přátel.
vytisknout Tisk  |   uložit do PDF PDF  |   poslat e-mailem Poslat  |   sdílet Sdílet  |   hodnotit Hodnotit  |   opravit (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Opravit  |   nový recept (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Nový  |   nahlásit porušení práv (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Nahlásit
Sdílení receptu: 
Google Google  |   Facebook Facebook  |   Twitter Twitter
Trvalý odkaz: 
povinná položka Povinná položka
  
 *
 **
 ***
 ****
 *****
  

KOMENTÁŘE

Zatím k receptu není žádná diskuse
Nový komentář
Hodnocení receptu:  * |   ** |   *** |   **** |   *****
      
Pro přihlášení pomocí Google účtu, OpenID nebo MojeID využijte přihlášení v horní části stránky.
povinná položka Povinná položka
eCookBook.cz   :   mojeZáruky.cz   :   mojeSpotřeba.cz   :   Podmínky použití   :   Partneři   :   Reklama   :   Kontakt
Eugen Letý © 2004 - 2020
Jsme na Facebooku RSS kanály
Na této stránce použité názvy produktů, firem apod. mohou být ochrannými známkami nebo registrovanými ochrannými známkami příslušných vlastníků.