Všechny Vaše recepty na jednom místě

 

.mojeid.cz 

 

E-mail:  Heslo:    registrace

Home > Recepty > Dorty > Borůvkový dort s Ricottou
 

Borůvkový dort s Ricottou

Borůvkový dort s Ricottou
 
  • přidat obrázek ...
 
nezadáno
Počet zobrazení
415x
Autor: Maruš

SUROVINY

500 ml smetany na šleháni 2 bal Smeta-fix Dr.Oetker 1 KL moučkového cukru
250 ml smetany na šlehání
Na poprášení::
Šlehačka::
trochu strouhaného muškátového oříšku
3 bal Vanilinového cukru Dr.Oetker
75 g moučkového cukru
na špičku nože strouhaného muškátového oříšku
750 ml vody na namočeni` želatiny
Korpus bez pečení::
300 g borůvek (čerstvé nebo mražené)
150 g piškotů 100 g másla
Borůvková náplň::
2 bal Želatiny čiré Dr.Oetker
250 g Ricotta (italský čerstvý tvaroh)

POSTUP

1. Piškoty dáme do igelitového sáčku a válečkem je rozdrtíme. Máslo rozehřejeme. Do másla zamícháme rozdrcené piškoty. Hmotu rovnoměrně rozprostřeme do dortové formy (prům. 24 cm) a lžící umačkáme.
2. Borůvková náplň: želatínu namočíme do vody podle návodu na obalu a necháme ji nabobtnat. Nabobtnalou želatínu za stálého míchání zahřejeme (nesmí se vařit!) až se rozpustí a necháme ji odstát. Borůvky rozšleháme ruční metlou s Ricottou, cukrem, vanilinovým cukrem a muškátovým oříškem. Ušleháme šlehačku. Do borůvkové hmoty vmícháme ruční metlou rozpuštěnou a trochu zchladlou želatínu a vymícháme do hladká. Počkáme až začne náplň želírovat (nesmí ale přetuhnout). Šlehačku vmícháme zlehka do náplně. Náplň dáme na korpus a uhladíme. Dort dáme na 3 hodiny do lednice.
3. Šlehačka: Smetanu ušleháme s cukrem a Smeta-fixem do tuha. Dort vyndáme z formy. 2 PL šlehačky odebereme a toto natřeme na okraj dortu. Ostatní šlehačku navrstvíme nahoru na dort a lžící vytvarujeme vlny. Na závěr poprášíme dort trochou strouhaného muškátového oříšku.
vytisknout Tisk  |   uložit do PDF PDF  |   poslat e-mailem Poslat  |   sdílet Sdílet  |   hodnotit Hodnotit  |   opravit (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Opravit  |   nový recept (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Nový  |   nahlásit porušení práv (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Nahlásit
Sdílení receptu: 
Google Google  |   Facebook Facebook  |   Twitter Twitter
Trvalý odkaz: 
povinná položka Povinná položka
  
 *
 **
 ***
 ****
 *****
  

KOMENTÁŘE

Zatím k receptu není žádná diskuse
Nový komentář
Hodnocení receptu:  * |   ** |   *** |   **** |   *****
      
Pro přihlášení pomocí Google účtu, OpenID nebo MojeID využijte přihlášení v horní části stránky.
povinná položka Povinná položka
eCookBook.cz   :   mojeZáruky.cz   :   mojeSpotřeba.cz   :   Podmínky použití   :   Partneři   :   Reklama   :   Kontakt
Eugen Letý © 2004 - 2019
Jsme na Facebooku RSS kanály
Na této stránce použité názvy produktů, firem apod. mohou být ochrannými známkami nebo registrovanými ochrannými známkami příslušných vlastníků.