Všechny Vaše recepty na jednom místě

 

.mojeid.cz 

 

E-mail:  Heslo:    registrace

Home > Recepty > Dorty > Dort malakov.
 

Dort malakov.

Dort malakov.
 
  • přidat obrázek ...
 
***
Počet zobrazení
6496x
Autor: neuveden

SUROVINY

INGREDIENCE: Rozpočet na piškoty: 150g cukru
6 žloutků
vanilka
citrónová kůra
6 ze
180 g hrubé mouky
10 g cukru na posypání
10 g másla na papír
150 g meruňkové zavařeniny
0,25 l šlehané smetany na ozdobu
30 g cukru.

POSTUP

POSTUP PŘÍPRAVY: Nejdříve připravíme piškoty: prosetý, tlučený cukr žloutky a tlučenou vanilku třeme v míse 0,5 hod. Pak přidáme z bílků tuhý sníh současně s hrubou moukou. Těsto vložíme do papírového kornoutu s hladkou trubičkou a uděláme na plech papírem vyložený a syrovým máslem potřený 15 malých piškotků, načež z ostatního těsta uděláme velké stejné piškoty. Povrchu posypeme syrové piškoty a cukrem a v prostředně horké troubě je upečeme do růžova. Upečené sejmeme z papíru a malé zatím uschováme. Velké piškoty rozpůlíme, načež čistou dortovou formu vylijeme studenou vodou, vysypeme tlučeným cukrem, dno vyložíme vrstvou rozpůlených piškotů, na ně rozetřeme mandlový krém, na ten vložíme opět piškoty a tak pokračujeme, až je forma plná. Na povrchu musí byt piškoty. Takto upravený dort zatížíme a ve studenu nebo na ledě necháme 24 hodiny ztuhnout. Potom dort vyklopíme, na povrchu i po stranách jej potřeme dobrou meruňkovou zavařeninou, ,ozdobíme šlehanou slazenou smetanou a malými piškoty. Nádivka - mandlový krém: 120 másla dobře umícháme pak přimícháme 120 g moučkového cukru, vanilku, 3 žloutky a znovu dobře utřeme. Potom přiléváme bedlivě míchajíce po lžičkách 0,1875 l sladké svařené smetany a 100 g loupaných, jemně umletých Dobře umíchanou nádivkou potíráme vrstvy Také můžeme připravit nádivku tak, že do ní přikapáme lžíci silné černé kávy nebo lžíci ananasové šťávy. Jiná náplň na piškoty: V 0,125 l mléka umícháme 2 žloutky, 20 g hladké mouky a 50 g cukru. Pak postavíme krém s hrnečkem do kastrolu s vařící vodou a kverláme, až zhoustne. (Vařečka se krémem potahuje.) Pak šleháme znovu, až krém vychladne. V míse umícháme 140g másla se 140 g cukru, do toho zamícháme vařený studený krém a buď 0,0625 l jakéhokoliv likéru, nebo 1 lžíci černé kávy,
vytisknout Tisk  |   uložit do PDF PDF  |   poslat e-mailem Poslat  |   sdílet Sdílet  |   hodnotit Hodnotit  |   opravit (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Opravit  |   nový recept (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Nový  |   nahlásit porušení práv (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Nahlásit
Sdílení receptu: 
Google Google  |   Facebook Facebook  |   Twitter Twitter
Trvalý odkaz: 
povinná položka Povinná položka
  
 *
 **
 ***
 ****
 *****
  

KOMENTÁŘE

Zatím k receptu není žádná diskuse
Nový komentář
Hodnocení receptu:  * |   ** |   *** |   **** |   *****
      
Pro přihlášení pomocí Google účtu, OpenID nebo MojeID využijte přihlášení v horní části stránky.
povinná položka Povinná položka
eCookBook.cz   :   mojeZáruky.cz   :   mojeSpotřeba.cz   :   Podmínky použití   :   Partneři   :   Reklama   :   Kontakt
Eugen Letý © 2004 - 2019
Jsme na Facebooku RSS kanály
Na této stránce použité názvy produktů, firem apod. mohou být ochrannými známkami nebo registrovanými ochrannými známkami příslušných vlastníků.