Všechny Vaše recepty na jednom místě

 

.mojeid.cz 

 

E-mail:  Heslo:    registrace

Home > Recepty > Dorty > Dort Napoleon
 

Dort Napoleon

Dort Napoleon
 
  • přidat obrázek ...
 
nezadáno
Počet zobrazení
3246x
Autor: neuveden

SUROVINY

lískové těsto
500 g vaječného krému: 6 vajec
350 ml mléka
6 lžic cukru krupice
1 lžička škobu

POSTUP

Z těsta vyválejte 2 packy tl. 4-5 mm. Každou placku dejte na nemaštěný plech, u kterého předempotřete vodou kraje, aby se těsto nedeformovalo. Těsto propíchejte vidličkou, aby se netvořily bubliny. Pečte asi 20 min. při 210 stupních. Hotové těsto rozřízněte napůl a zarovnejte okraje, aby všechny 4 obdélníky byly stejné. Drobečky si schovejte. Vaječný krém: Do hrnku dejte cukr, škrob a 6 vajec. Vše pořádně míchejte a po 2 minutách můžete po troškách přidávat mléko. Hrnek dejte do vodní lázně a za stálého míchání zahřívejte, dokud krém nezhoustne. Krém nechte vychladnout. Pláty těsta potřete krémem a vrstvěte na sebe. Horní plát potřete malou vrstvou krému a posypte drobečky, které jste si předem schovali. Dort nechte v chladnu odležet, aby těsto nasáklo krémem.
vytisknout Tisk  |   uložit do PDF PDF  |   poslat e-mailem Poslat  |   sdílet Sdílet  |   hodnotit Hodnotit  |   opravit (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Opravit  |   nový recept (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Nový  |   nahlásit porušení práv (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Nahlásit
Sdílení receptu: 
Google Google  |   Facebook Facebook  |   Twitter Twitter
Trvalý odkaz: 
povinná položka Povinná položka
  
 *
 **
 ***
 ****
 *****
  

KOMENTÁŘE

Zatím k receptu není žádná diskuse
Nový komentář
Hodnocení receptu:  * |   ** |   *** |   **** |   *****
      
Pro přihlášení pomocí Google účtu, OpenID nebo MojeID využijte přihlášení v horní části stránky.
povinná položka Povinná položka
eCookBook.cz   :   mojeZáruky.cz   :   mojeSpotřeba.cz   :   Podmínky použití   :   Partneři   :   Reklama   :   Kontakt
Eugen Letý © 2004 - 2018
Jsme na Facebooku RSS kanály
Na této stránce použité názvy produktů, firem apod. mohou být ochrannými známkami nebo registrovanými ochrannými známkami příslušných vlastníků.