Frankfurtský věnec se šlehačkou
00:33
Postup
1 Asi 125g másla, 100g cukru a 1 vanilkový cukr vyšleháme do pěny. Postupně přidáme vejce a mouku smícháme se solamylem, citrónovou kůrou a práškem do pečiva. Spolu s 2-3 lžícemi mléka vypracujeme těsto. Formu na věnec vymažeme tukem a vysypeme strouhankou. Naplníme těstem a pečeme v předehřáté troubě na 175 stupňů asi 45 minut.
2 Pudink rozmícháme se zhruba 4 lžícemi mléka a 2 lžícemi cukru. Zbylé mléko přivedeme do varu, přidáme pudink a krátce povaříme. Jahody omyjeme a uděláme z 250g pyré, které zamícháme do teplého pudinku a necháme vychladnout. Zbylé máslo a cukr utřeme do pěny a postupně do ní vmícháme pudink.
3 Věnec dvakrát vodorovně rozkrojíme. Dva spodní díly potřeme polovinou krému a přikryjeme vrchním dílem. Zbylým krémem potřeme věnec kolem dokola. Dáme na 1 hodinu do chladničky.
4 Smetanu s druhým vanilkovým cukrem ušleháme dotuha. Naplníme zdobící sáček a věnec ozdobíme šlehačkou, jahodami, oříškovým krokantem.
Mohlo by Vás zajímat
Do mísy dáme celá vejce, cukr a vyšleháme v robotu do husté pěny.
Při zapnuté metle pomalu nalijeme olej.
Do připraveného základu vmícháme postup...
· 01:30 ·
Žloutky utřeme s 3 lžícemi vody a 100 g cukru, 1 vanilkovým cukrem. Přidáme sníh, mouku, Solamyl a prášek do pečiva, mandle a promícháme. Vlijeme...
0,25 kg cukru, 1 vejce 5 dkg másla se tře a za stálého míchání přidává se po trošce 4 dkg kakaa, pak 0,25 l mléka, 1 lžíce strouhanky, 1 lžíce r...
1. Hnětené těsto: na vál prosejeme mouku s kakaem a kypřícím práškem. Přidáme zbylé suroviny a dobře proděláme. Těsto vypracujeme do hladka (poku...
·
Komentáře