Jahodovy dort s jogurtovym pudinkem
Suroviny
- hrnku mouckoveho cukru 0,75
- hrnku polohrube mouky 0,75
- masla (pul kostky) 125 g
- vejce 3
- balicku prasku do peciva 0,5
- tuk na vymazani a strouhanku na vysypani formy
- jahodovy dzem
- smetany ke slehani 1 hrnek
- jahody na ozdobeni dortu
-
Jogurtovy pudink::
- hrnky bileho jogurtu 2
- hrnku vody 1,25
- hrnku piskoveho cukru 0,5
- lzice griotky nebo rumu 2
- lzice zelatiny 2
- lzice jahodoveho dzemu 2
- g) - jahody (asi 300
Postup
1 Zmekle maslo utreme s polovinou cukru do peny. Postupne do ni vmichame zloutky a pak po castech tuhy snih uslehany z bilku, do ktereho jsme zaslehali zbyvajici cukr.Nakonec zlehka vmichame mouku smichanou s praskem do peciva. Testo nalejeme do tukem vymazane, strouhankou vysypane formy a upeceme ve stredne vyhrate troube doruzova. Po upeceni nechame dort ve forme vychladnout. Pote jej ostrym nozem odrizneme od boku formy, vyjmeme je a rozkrojime na dva platy. Spojime je casti dzemu..Zbyvajicim dzemem potreme povrch dortu. Dortovy korpus vlozime zpet do formy a zalijeme jej jogurtovym pudinkem. Nechame v chladnicce nejmene 4 hodiny ztuhnout. Pred podavanim pudink odkrojime ostrym nozem od formy, dort vyjmeme a ozdobime uslehanou smetanou a jahodami.
2 Priprava jogurtoveho pudinku:
3 Zelatinu rozmichame v 1/2 hrnku studene vody a nechame nabobtnat. Do zbyvajici vody vmichame cukr, dzem a zahrejeme temer k bodu varu. Odstavime z ohne a vmichame nabobtnalou zelatinu. Za staleho michani ji nechame rozpustit. Pote vmichame jogurt, griotku nebo rum a nadrobno pokrajene jahody. Pudink nechame za staleho michani vychladnout. Jakmile zacne tuhnout, ihned jej nalijeme na dortovy korpus.
Mohlo by Vás zajímat
Do mísy dáme celá vejce, cukr a vyšleháme v robotu do husté pěny.
Při zapnuté metle pomalu nalijeme olej.
Do připraveného základu vmícháme postup...
· 01:30 ·
Žloutky utřeme s 3 lžícemi vody a 100 g cukru, 1 vanilkovým cukrem. Přidáme sníh, mouku, Solamyl a prášek do pečiva, mandle a promícháme. Vlijeme...
0,25 kg cukru, 1 vejce 5 dkg másla se tře a za stálého míchání přidává se po trošce 4 dkg kakaa, pak 0,25 l mléka, 1 lžíce strouhanky, 1 lžíce r...
1. Hnětené těsto: na vál prosejeme mouku s kakaem a kypřícím práškem. Přidáme zbylé suroviny a dobře proděláme. Těsto vypracujeme do hladka (poku...
·
Komentáře