Všechny Vaše recepty na jednom místě

 

.mojeid.cz 

 

E-mail:  Heslo:    registrace

Home > Recepty > Dorty > Lehký ovocný dort s pudinkem
 

Lehký ovocný dort s pudinkem

Lehký ovocný dort s pudinkem
 
  • přidat obrázek ...
 
nezadáno
Počet porcí
12
Časová náročnost
120 min.
Počet zobrazení
1224x
Autor: Maruš

SUROVINY

¦4 vejce
¦160 g pískového cukru ¦160 g polohrubé mouky ¦ 1 vanilkový cukr ¦citrónová kůra ¦tuk a strouhanka na formu ¦1 sáček vanilkového pudinku zastudena
¦500 ml mléka
¦50 g cukru moučky
¦20 g dortové želatiny
¦70 g cukru krupice
1 citronu - ¦šťáva z
¦500 g ovoce (kiwi, broskve, hroznové víno, meloun, rybíz, pomeranč, maliny)
¦50 ml smetany na šlehání

POSTUP

1 .Z bílků ušleháme pevný sníh, do kterého zašleháme asi 30 g cukru. Potom za stálého míchání postupně přidáváme žloutky, zbývající cukr, vmícháme prosátou polohrubou mouku, vanilkový cukr a strouhanou citrónovou kůru.
2 .Těsto nalijeme do vymazané a vy­sypané formy, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při 180 °C asi 30 mi­nut. Upečený korpus vyndáme z for­my a necháme vychladnout.
3 . Do studeného mléka zašleháme pudinkový prášek. Přidáme mouč­kový cukr a šleháme asi tři minuty do zhoustnutí. Pudink natřeme na vy­chladlý korpus.
4 .Všechno ovoce omyjeme, očistíme, nakrájíme, rozložíme na pudinko­vou vrstvu. Lehce vše polijeme zchlad­lou želatinou, kterou připravíme tak, že obsah sáčku promícháme v půl litru studené vody a necháme asi 10 minut nabobtnat. Pak želatinu zahřejeme ve vodní lázni (nejvýše na 60 °C) do úpl­ného rozpuštění. Přidáme krupicový cukr a citrónovou šťávu. Po zatuhnutí ozdobíme šlehačkou.
vytisknout Tisk  |   uložit do PDF PDF  |   poslat e-mailem Poslat  |   sdílet Sdílet  |   hodnotit Hodnotit  |   opravit (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Opravit  |   nový recept (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Nový  |   nahlásit porušení práv (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Nahlásit
Sdílení receptu: 
Google Google  |   Facebook Facebook  |   Twitter Twitter
Trvalý odkaz: 
povinná položka Povinná položka
  
 *
 **
 ***
 ****
 *****
  

KOMENTÁŘE

Zatím k receptu není žádná diskuse
Nový komentář
Hodnocení receptu:  * |   ** |   *** |   **** |   *****
      
Pro přihlášení pomocí Google účtu, OpenID nebo MojeID využijte přihlášení v horní části stránky.
povinná položka Povinná položka
eCookBook.cz   :   mojeZáruky.cz   :   mojeSpotřeba.cz   :   Podmínky použití   :   Partneři   :   Reklama   :   Kontakt
Eugen Letý © 2004 - 2014
Jsme na Facebooku RSS kanály
Na této stránce použité názvy produktů, firem apod. mohou být ochrannými známkami nebo registrovanými ochrannými známkami příslušných vlastníků.