Všechny Vaše recepty na jednom místě

 

.mojeid.cz 

 

E-mail:  Heslo:    registrace

Home > Recepty > Dorty > Malinový dort s Vitalis
 

Malinový dort s Vitalis

Malinový dort s Vitalis
 
  • přidat obrázek ...
 
nezadáno
Počet zobrazení
205x
Autor: neuveden

SUROVINY

Korpus:
250 g Křupavých müsli Vitalis Dr.Oetker
100 g másla (rozpuštěného)
Náplň:
250 – 300 g čerstvých nebo mražených malin
2 bal Želatiny čiré Dr.Oetker
300 ml vody
500 g (2 kelímky) zakysané smetany
150 g cukru
500 ml (2 bal) studené smetany na šlehání

POSTUP

1. Vitalis rozmixujeme, dáme do mísy a přidáme rozpuštěné máslo. Ručně prohněteme až se utvoří „žmolenka“, kterou umačkáme na dno dortové formy (prům. 26 cm) na pečící papír. Korpus necháme cca 45 minut v lednici.
2. Maliny opereme a přebereme nebo mražené maliny necháme v sítu rozmrznout. 50 g malin si ponecháme stranou na ozdobu. Želatinu necháme nabobtnat ve vodě. Nabobtnalou želatinu rozehřejeme (nesmí se vařit!) a pak necháme trochu vychladnout (nesmí začít tuhnout!). Zakysanou smetanu rozmícháme s cukrem. Do zakysané smetany vmícháme želatinu a dobře ji rozmícháme. Smetanu ušleháme. Polovinu šlehačky dáme před dalším zpracováním do lednice. Druhou polovinu šlehačky a rozmačkané maliny přimícháme k zakysané smetaně a dobře rozmícháme.

3. Korpus překlopíme opatrně na servírovací talíř, odstraníme pečící papír a kolem korpusu upevníme okraj dortové formy. Náplň natřeme na korpus a necháme v lednici asi 1 hod ztuhnout. Pak nahoru navršíme druhou polovinu šlehačky a na povrchu uděláme lžičkou vlnky. Dort necháme v lednici ztuhnout ještě alespoň 1 hodinu.

4. Před servírováním dortu uvolníme mokrým nožem okraj formy a kraj formy odstraníme. Na šlehačku rozmístíme zbylé maliny. Krájíme špičatým nožem a u každého dílku dortu dobře prokrojíme korpus, aby se nedrolil.

TIP: Pokud zdobíme dort mraženými malinami, necháme je nejprve roztát na ubrousku, aby se vsákla voda.
vytisknout Tisk  |   uložit do PDF PDF  |   poslat e-mailem Poslat  |   sdílet Sdílet  |   hodnotit Hodnotit  |   opravit (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Opravit  |   nový recept (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Nový  |   nahlásit porušení práv (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Nahlásit
Sdílení receptu: 
Google Google  |   Facebook Facebook  |   Twitter Twitter
Trvalý odkaz: 
povinná položka Povinná položka
  
 *
 **
 ***
 ****
 *****
  

KOMENTÁŘE

Zatím k receptu není žádná diskuse
Nový komentář
Hodnocení receptu:  * |   ** |   *** |   **** |   *****
      
Pro přihlášení pomocí Google účtu, OpenID nebo MojeID využijte přihlášení v horní části stránky.
povinná položka Povinná položka
eCookBook.cz   :   mojeZáruky.cz   :   mojeSpotřeba.cz   :   Podmínky použití   :   Partneři   :   Reklama   :   Kontakt
Eugen Letý © 2004 - 2014
Jsme na Facebooku RSS kanály
Na této stránce použité názvy produktů, firem apod. mohou být ochrannými známkami nebo registrovanými ochrannými známkami příslušných vlastníků.