Všechny Vaše recepty na jednom místě

 

.mojeid.cz 

 

E-mail:  Heslo:    registrace

Home > Recepty > Dorty > Marcipánový dort
 

Marcipánový dort

Marcipánový dort
 
  • přidat obrázek ...
 
nezadáno
Počet porcí
16
Počet zobrazení
1414x
Autor: labuznik.com

SUROVINY

4 bílky
4 žloutky
150 g cukru
špetka soli
80 g mouky
80 g škrobu
1 prášek do pečiva
Bílek se 40 g cukru vyšleháme v tuhý sníh. Žloutky třeme se zbývajícím cukrem a přidáme ke sněhu. Mouku, škrob a prášek do pečiva smícháme a přidáme ke sněhu. Opatrně promícháme. Okraj kulaté formy o průměru 26 cm vymažeme, dno vyložíme pečícím papírem a
formu naplníme připraveným těstem. V troubě vyhřáté na 180°C pečeme asi 25 minut. Po upečení vyjmeme z formy a necháme vychladnout
Máslový krém:
500 ml mléka
1 vanilkový puding v prášku
2 lžíce cukru
250 g změklého másla
100 g moučkového cukru
Uvaříme vanilkový puding podle návodu a necháme vychladit. Máslo a práškový cukr vyšleháme do pěny. Pomalu vmícháme puding. Puding a máslo by měly mít stejnou teplotu
Náplň:
300 g marcipánové hmoty
100 ml pomerančové šťávy
Pomocí šlehače vymícháme dohladka marcipánovou hmotu s pomerančovou šťávou. Upečený korpus rozkrojíme na 4 patra. Spodní díl natřeme marcipánovou směsí a další dva máslovým krémem (každý třetinou). Poslední plát položíme navrch a natřeme zbývající třetino
u krému. (Trochu krému si odložíme na ozdobu)
Zdobení:
300 g marcipánové hmoty
1-2 lžíce moučkového cukru
16 ozdůbek
4 lžíce sekaných pistácií

POSTUP

Pracovní plochu poprášíme moučkovým cukrem a část marcipánové hmoty vyválíme na tloušťku 2-3 mm. Odřízneme široký pruh a přilepíme po okraji dortu. Zbývající marcipán také vyválíme. Z pečícího papíru vystřihneme kruh o průměru 18 cm a položíme do středu vyváleného marcipánu. Nyní nařežeme 16 dortových kousků z marcipánu, každý trochu větší než je papírový kruh a zároveň vyřezané dílky i s papírem položíme na dort. 16 ozdob přilepíme trochou máslového krému stejnoměrně po obvodu dortu a marcipánové kousky přes ně přehneme (viz obrázek). Pečící papír z nich odstraníme a střední část dortu ozdobíme pistáciemi.
vytisknout Tisk  |   uložit do PDF PDF  |   poslat e-mailem Poslat  |   sdílet Sdílet  |   hodnotit Hodnotit  |   opravit (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Opravit  |   nový recept (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Nový  |   nahlásit porušení práv (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Nahlásit
Sdílení receptu: 
Google Google  |   Facebook Facebook  |   Twitter Twitter
Trvalý odkaz: 
povinná položka Povinná položka
  
 *
 **
 ***
 ****
 *****
  

KOMENTÁŘE

Zatím k receptu není žádná diskuse
Nový komentář
Hodnocení receptu:  * |   ** |   *** |   **** |   *****
      
Pro přihlášení pomocí Google účtu, OpenID nebo MojeID využijte přihlášení v horní části stránky.
povinná položka Povinná položka
eCookBook.cz   :   mojeZáruky.cz   :   mojeSpotřeba.cz   :   Podmínky použití   :   Partneři   :   Reklama   :   Kontakt
Eugen Letý © 2004 - 2014
Jsme na Facebooku RSS kanály
Na této stránce použité názvy produktů, firem apod. mohou být ochrannými známkami nebo registrovanými ochrannými známkami příslušných vlastníků.