Všechny Vaše recepty na jednom místě

 

.mojeid.cz 

 

E-mail:  Heslo:    registrace

Home > Recepty > Dorty > Medovník jako z restaurace
 

Medovník jako z restaurace

Medovník jako z restaurace
 
  • přidat obrázek ...
 
nezadáno
Počet porcí
4
Počet zobrazení
380x
Autor: neuveden

SUROVINY

Plátky z těsta
1 vejce
15 dkg cukru krystal (nebo písek)
5 dkg tuku
2 lžíce medu
5 lžic mléka
1 kávová lžička sody
MÁSLOVÝ KRÉM:
25 dkg HERY nebo másla (možno i půl na půl)
35 dkg moučkového cukru
vanilkový cukr
1 žloutek
hustý pudink

POSTUP

Plátky z těsta1 vejce,15 dkg cukru krystal (nebo písek),5 dkg tuku,2 lžíce medu,5 lžic mléka,1 kávová lžička sody. Vše vaříme 2 min. - za neustálého míchání hmota hnědne - karamelizuje.Odstavíme a teplé nalejeme do misky, kde je odváženo:45 dkg hladké mouky - zpracujeme pomocí měchačky a ihned vyklopíme na vál, kde zpracujeme ještě za tepla pomocí malého množství hl. mouky v hladké těsto. Postupně vyválíme 4 tenké placky. Plech musí být vymazaný a předehřátý!Vyválenou placku opatrně přendáme pomocí válečku na vymazaný plech a vidličkou toto těsto asi na 10 místech propícháme, aby se při pečení netvořily tzv. puchýře. Pečeme rychle do lehkého zhnědnutí. Po chvilce opatrně pomocí plochého nože sesunout na rovnou desku. Takto se upečou všechny 4 placky. Ihned hojně potíráme rumem.Takto upečené pláty potíráme máslovým krémem.Máslový krém25 dkg HERY nebo másla (možno i půl na půl), 35 dkg moučkového cukru,vanilkový cukr,1 žloutek vše utřít do pěny + přidat hustý pudink - vyšleháme krém a dáme zchladnout.Trošku krému si nechám na boční části Medovníku a na jeho vrchní vrstvu. Celý pak posypeme směsí strouhaného perníku a vlašských ořechů.V chladu necháme odležet nejlépe 2 dny. Všem doporučuji zkusit- chutná úžasně, ta práce za to opravdu stojí! Všem přeji dobrou chuť.
vytisknout Tisk  |   uložit do PDF PDF  |   poslat e-mailem Poslat  |   sdílet Sdílet  |   hodnotit Hodnotit  |   opravit (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Opravit  |   nový recept (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Nový  |   nahlásit porušení práv (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Nahlásit
Sdílení receptu: 
Google Google  |   Facebook Facebook  |   Twitter Twitter
Trvalý odkaz: 
povinná položka Povinná položka
  
 *
 **
 ***
 ****
 *****
  

KOMENTÁŘE

Zatím k receptu není žádná diskuse
Nový komentář
Hodnocení receptu:  * |   ** |   *** |   **** |   *****
      
Pro přihlášení pomocí Google účtu, OpenID nebo MojeID využijte přihlášení v horní části stránky.
povinná položka Povinná položka
eCookBook.cz   :   mojeZáruky.cz   :   mojeSpotřeba.cz   :   Podmínky použití   :   Partneři   :   Reklama   :   Kontakt
Eugen Letý © 2004 - 2014
Jsme na Facebooku RSS kanály
Na této stránce použité názvy produktů, firem apod. mohou být ochrannými známkami nebo registrovanými ochrannými známkami příslušných vlastníků.