
Medovy dort
SUROVINY
26 cm. - Suroviny na dortovou formu o prumeru
0,12 l mleka, 2 polevkove lzice cukru
0,25 cajove lcicky soli, 2 polevkove lzice masla
20 g drozdi
80 g mandlovych lupinku
350 g mouky, 1 vejce
2 polevkove lzice rozinek
1 polevkova lzice zmekleho masla
2 polevkove lzice cukru
0,5 cajove lzice mlete skorice
2 polevkove lzice masla
6 polevkovych lzic medu
2 polevkove lzice cukru
100 g nahrubo nasekanych mandli
maslo na vymazani formy
0,12 l mleka, 2 polevkove lzice cukru
0,25 cajove lcicky soli, 2 polevkove lzice masla
20 g drozdi
80 g mandlovych lupinku
350 g mouky, 1 vejce
2 polevkove lzice rozinek
1 polevkova lzice zmekleho masla
2 polevkove lzice cukru
0,5 cajove lzice mlete skorice
2 polevkove lzice masla
6 polevkovych lzic medu
2 polevkove lzice cukru
100 g nahrubo nasekanych mandli
maslo na vymazani formy
POSTUP
Dortovou formu vymazeme maslem. mleko privedeme k varu, pridame cukr, sul a maslo. Drozdi rozpustime ve 2 polevkovych lzicich vody. Mandlove lupinky smichame s moukou, pridame rozpustene drozdi, vlazne mleko, rozinky, vejce a vypracujeme testo. Vypracovane testo nechame 30 minut kynout. Na pomoucenem valu vyvalime plat 20x40 cm, potreme rozpustenym maslem, posypeme cukrem a skorici, z uzsi strany zavineme do rolady, nakrajime na 2 cm silne platky a z kazdeho vytvarujeme bochanek. Rozpustime maslo s cukrem, medem a mandlemi a smes nalijeme na dno formy. Bochanky narovname na medove dno a nechame 25 minut kynout.
Troubu vyhrejeme na 200 stupnu. medovy dort peceme asi 20 az 30 minut na druhe pricce odspodu.
Recept "Medovy dort" porušuje má autorská práva.
KOMENTÁŘE

Nový komentář

Eugen Letý © 2004 - 2018
Na této stránce použité názvy produktů, firem apod. mohou být ochrannými známkami nebo registrovanými ochrannými známkami příslušných vlastníků.