Všechny Vaše recepty na jednom místě

 

.mojeid.cz 

 

E-mail:  Heslo:    registrace

Home > Recepty > Dorty > Schwarzwaldský dort
 

Schwarzwaldský dort

Schwarzwaldský dort
 
  • přidat obrázek ...
 
****
Náročnost
obtížný
Počet zobrazení
11352x
Autor: neuveden

SUROVINY

Hnětené těsto:
125 g hladké mouky
10 g kakaa
1 špička nože Kypřicího prášku do pečiva Dr.Oetker
50 g moučkového cukru
1 bal Vanilínového cukru Dr.Oetker
75 g másla nebo Hery
Piškotové těsto:
4 vejce (velikosti M)
100 g moučkového cukru
1 bal Vanilínového cukru Dr.Oetker
100 g hladké mouky
25 g (2 PL) kukuřičného škrobu Gustin Dr.Oetker
10 g kakaa
1 špička nože skořice
0,5 rovné KL Kypřicího prášku do pečiva Dr.Oetker
Náplň:
300 g vypeckovaných višní (kompot)
250 ml višňové šťávy z kompotu
30 g (cca 3 PL) kukuřičného škrobu Gustin Dr.Oetker
2 PL cukru
3 PL višňového likéru (není nutný, nemusí být)
1 bal Želatiny čiré Dr.Oetker
5 PL studené vody
750 ml smetany na šlehání
40 g prosetého moučkového cukru
1 bal Vanilínového cukru Dr.Oetker
Na ozdobu:
250 ml smetany na šlehání
18 ks višní (čerstvých, z kompotu nebo kandovaných)
2 PL nastrouhané čokolády

POSTUP

1. Hnětené těsto: na vál prosejeme mouku s kakaem a kypřícím práškem. Přidáme zbylé suroviny a dobře proděláme. Těsto vypracujeme do hladka (pokud těsto lepí, dáme ho na chvíli do lednice). Těsto vypracujeme na dno pečící formy (prům. 26 cm) a několikrát vidličkou propícháme. Ke dnu formy upneme okraj pečící formy. Dáme péct: Horní a spodní ohřev: cca 200 °C (předehřát) Horký vzduch: asi 180 °C (nepředehřát) Plynová trouba: stupeň 3-4 (předehřát) Doba pečení: asi 15 minut Hned po upečení oddělíme korpus ode dna dortové formy, ale necháme jej na něm vychladnout. Pak přendáme na tác. 2. Piškotové těsto: v míse šleháme pomocí elektrického šlehače vejce do pěny asi 1 minutu (na nejvyšším stupni otáček). Za stálého šlehání přidáme cukr smíchaný s vanilínovým cukrem a šleháme další 2 minuty. Mouku, Gustin, kakao, skořici a prášek do pečiva smícháme, prosejeme a po částech zašleháme do vaječné pěny (na nejnižším stupni otáček). Těsto nalijeme do pečící formy (prům. 26 cm, dno vyložené pečícím papírem), uhladíme a dáme hned péct: Horní a spodní ohřev: cca 180 °C (předehřát) Horký vzduch: asi 160 °C (nepředehřát) Plynová trouba: stupeň 3-4 (nepředehřát) Doba pečení: 20-30 minut Po upečení vyjmeme korpus z formy, položíme na dortovou mřížku s pečícím papírem a necháme vychladnout. Po vychladnutí korpus jednou vodorovně rozkrojíme. 3. Náplň: třešně necháme okapat, přičemž šťávu zachytíme a odměříme 250 ml, ev. doplníme vodou na dané množství. Škrob smícháme s cca 4 PL šťávy a zbytek šťávy přivedeme k varu. Rozpuštěný škrob zamícháme do horké šťávy a krátce povaříme na želé. Višně vypeckujeme (přebytečnou šťávu zachytíme). Ke svařenému želé přidáme vypeckované třešně, dochutíme cukrem, popřípadě likérem (není nutný) a necháme vychladnout. 4. Želatinu namočíme do vody a necháme 10 minut bobtnat. Pak ji zahřejeme na mírném ohni, dokud se nerozpustí (stále mícháme). Želatinu necháme zchladnout. Smetanu ušleháme do tuha a zamícháme do ní zchladlou tekutou želatinu (event. došleháme šlehačku do tuha). Nakonec přidáme moučkový cukr smíchaný s vanilínovým cukrem. 5. Korpus z hněteného těsta potřeme nejdřív višňovým želé a pak třetinou šlehačky. Na to položíme dolní část korpusu z piškotového těsta, dobře přimáčkneme a potřeme polovinou zbylé šlehačky. Potom položíme horní část korpusu z piškotového těsta, opět dobře přimáčkneme a jak okraje, tak horní část dortu potřeme zbytkem šlehačky. 6. Smetanu vyšleháme do tuha. Dort zdobíme šlehačkou pomocí cukrářského sáčku s hvězdicovou násadou, višněmi a nastrouhanou čokoládou. Dáme asi na 2 hodiny do lednice.
vytisknout Tisk  |   uložit do PDF PDF  |   poslat e-mailem Poslat  |   sdílet Sdílet  |   hodnotit Hodnotit  |   opravit (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Opravit  |   nový recept (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Nový  |   nahlásit porušení práv (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Nahlásit
Sdílení receptu: 
Google Google  |   Facebook Facebook  |   Twitter Twitter
Trvalý odkaz: 
povinná položka Povinná položka
  
 *
 **
 ***
 ****
 *****
  

KOMENTÁŘE

Zatím k receptu není žádná diskuse
Nový komentář
Hodnocení receptu:  * |   ** |   *** |   **** |   *****
      
Pro přihlášení pomocí Google účtu, OpenID nebo MojeID využijte přihlášení v horní části stránky.
povinná položka Povinná položka
eCookBook.cz   :   mojeZáruky.cz   :   mojeSpotřeba.cz   :   Podmínky použití   :   Partneři   :   Reklama   :   Kontakt
Eugen Letý © 2004 - 2020
Jsme na Facebooku RSS kanály
Na této stránce použité názvy produktů, firem apod. mohou být ochrannými známkami nebo registrovanými ochrannými známkami příslušných vlastníků.