Všechny Vaše recepty na jednom místě

 

.mojeid.cz 

 

E-mail:  Heslo:    registrace

Home > Recepty > Dorty > Strakaté jahodové řezy
 

Strakaté jahodové řezy

Strakaté jahodové řezy
 
  • přidat obrázek ...
 
***
Náročnost
středně
obtížný
Počet zobrazení
3492x
Autor: neuveden

SUROVINY

2 dávky: - Piškotové těsto - potřebujeme
4 vejce - 2x
1 2x
2x 130 g moučkového cukru
2x 1 bal Vanilínového cukru Dr.Oetker
2x 120 g polohrubé mouky
2x 1 zarovnané KL Kypřícího prášku do pečiva Dr.Oetker
2x 15 g kakaa smíchaného s 15 g moučkového cukru
4 2x
Jahodová náplň:
600 g očištěných, na kousky pokrájených jahod
2 bal Vanilínového cukru Dr.Oetker
400 ml mléka
1 bal Pudingu s vanilkovou příchutí Dr.Oetker
1 bal Želatiny v plátcích Dr.Oetker
250 ml smetany ke šlehání
1 bal Smeta-fixu Dr.Oetker
50 ml vody

POSTUP

Piškotové těsto zaděláváme ve dvou dávkách po sobě (stejné těsto, pečeme postupně 2 plechy – výše uvedené množství surovin je vždy 2x 1 dávka). Celkem budeme mít asi 25 ks. 1. Na 1 dávku těsta: do mísy dáme vejce a olej a šleháme asi 1 minutu. Poté přidáme moučkový i vanilínový cukr a šleháme do husté pěny. Mouku smícháme s kypřícím práškem a za pomalého šlehání přisypáváme do pěny. Polovinu hladkého těsta vylijeme do vyššího plechu vyloženého pečícím papírem (cca 26 x 36 cm) a do druhé poloviny těsta nalijeme rozmíchaný cukr s kakaem a s mlékem. Lžící dáváme kakaové těsto na světlé - jako cákance. Pečeme v předehřáté troubě při teplotě cca 180 °C po dobu asi 15-20 minut. Po upečení vyklopíme na mřížku nebo na utěrku posypanou moučkovým cukrem a necháme vychladnout. Stáhneme pečící papír. Stejným způsobem zaděláme a upečeme i druhý korpus. Také necháme vychladnout. 2. Jeden vychladlý korpus dáme do vymazaného a moukou vysypaného vyššího plechu (bez pečícího papíru) – můžeme použít očištěný plech, ve kterém jsme předtím pekli. 3. Náplň: puding uvaříme v mléce s vanilínovým cukrem a za občasného promíchání ho necháme zcela vychladnout. Želatinu necháme nabobtnat podle návodu na obalu. Smetanu ušleháme se Smeta-fixem do tuha a lehce ji vmícháme do vychladlého pudingu. Želatinu (bez vody) na mírném ohni rozpustíme. Do rozpuštěné želatiny vmícháme 2-3 lžíce připravené náplně z pudingu, promícháme a přidáme ji ke zbylé pudingové náplni. Do náplně přidáme nakrájené jahody a znovu zamícháme. Jakmile náplň želíruje, natřeme ji na korpus na plechu a ihned zakryjeme druhým korpusem. Trochu přimáčkneme. 4. Moučník necháme uležet v lednici cca 5 hodin (nejlépe přes noc). 5. Servírujeme nakrájené na řezy a pocukrované. Uchováváme v chladu.
vytisknout Tisk  |   uložit do PDF PDF  |   poslat e-mailem Poslat  |   sdílet Sdílet  |   hodnotit Hodnotit  |   opravit (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Opravit  |   nový recept (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Nový  |   nahlásit porušení práv (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Nahlásit
Sdílení receptu: 
Google Google  |   Facebook Facebook  |   Twitter Twitter
Trvalý odkaz: 
povinná položka Povinná položka
  
 *
 **
 ***
 ****
 *****
  

KOMENTÁŘE

Zatím k receptu není žádná diskuse
Nový komentář
Hodnocení receptu:  * |   ** |   *** |   **** |   *****
      
Pro přihlášení pomocí Google účtu, OpenID nebo MojeID využijte přihlášení v horní části stránky.
povinná položka Povinná položka
eCookBook.cz   :   mojeZáruky.cz   :   mojeSpotřeba.cz   :   Podmínky použití   :   Partneři   :   Reklama   :   Kontakt
Eugen Letý © 2004 - 2018
Jsme na Facebooku RSS kanály
Na této stránce použité názvy produktů, firem apod. mohou být ochrannými známkami nebo registrovanými ochrannými známkami příslušných vlastníků.