Všechny Vaše recepty na jednom místě

 

.mojeid.cz 

 

E-mail:  Heslo:    registrace

Home > Recepty > Dorty > Tvarohový broskvový dort
 

Tvarohový broskvový dort

Tvarohový broskvový dort
 
  • přidat obrázek ...
 
nezadáno
Počet zobrazení
2282x
Autor: pečeme s tvarohem

SUROVINY

200 g mouky
100 g cukru
100 g sanelly (margarín)
1 sáček vanilkového cukru
1 špetku soli
NA NÁPLŇ:
4 plátky bílé želatiny
250 g nízkotučného jogurtu
50 g cukru
1 sáček vanilkového cukru
1 citron - šťáva
200 g smetany ke šlehání
1 konzerva broskví (500 g po okapání)
100 g brusinek (ze sklenice)
1 sáček čiré dortové polevy
KROMĚ TOHO:
mouka na vypracování těsta
tuk na vymazání formy

POSTUP

Prohněteme všechny přísady na těsto, vytvarujeme do koule a ve fólii necháme 30 minut chladit. Z těsta vyválíme na pomoučené pracovní ploše čtverec velký asi 24x24 vm. Vymastíme čtvervovou forlmu velkou asi 22x22 cm vobo kulatou dortovou formu o prům. 26 cm a vložíme do níí těsto, přičemž odraje vytlačíme nahoru. Korpus opatrně vyjmeme z formy a necháme vychladnout. Zatím necháme změknout želatiná asi 10 minut v chladné vodě. Tvaroh promícháme s cukrem, vanilkovým cukrem a citronavou šťávou. Želatinu vyjmeme, rozpustíme v hrnečku v okapané vodě a vmícháme do tvarohoné hmoty. Jakmile začne hmota tvrdnout, ušleháme šlehačku a vmícháme ji. Tvarohovou smetanovou hmotu dáme va korpus z křehkého těsta a uhladíme. Broskve slijeme a necháme ookopat, přičemž šťávu zachytíme. Ovoce vějířovitě nakrojíme a dekorativně rozložíme na tvarohovou hmotu, jak je vidět na našem obrázku. Navrch volně rozdělíme brusinky. Z prášku na dortovou polevu a 0,25 L broskvové šťávy (ovonruálně doplníme trochou vody) připravíme podle návodu dortovou polevu a dort jí potřeme. před podáváním dáme asi na 1 hodinu vychladit. TEPLOTA PEČENÍ:elektrická trouba předehřátá na 200°, horkovzdušná trouba na 180°, plyn stupeň 3 DOBA PEČENÍ :asi 20-25 minut
vytisknout Tisk  |   uložit do PDF PDF  |   poslat e-mailem Poslat  |   sdílet Sdílet  |   hodnotit Hodnotit  |   opravit (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Opravit  |   nový recept (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Nový  |   nahlásit porušení práv (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Nahlásit
Sdílení receptu: 
Google Google  |   Facebook Facebook  |   Twitter Twitter
Trvalý odkaz: 
povinná položka Povinná položka
  
 *
 **
 ***
 ****
 *****
  

KOMENTÁŘE

Zatím k receptu není žádná diskuse
Nový komentář
Hodnocení receptu:  * |   ** |   *** |   **** |   *****
      
Pro přihlášení pomocí Google účtu, OpenID nebo MojeID využijte přihlášení v horní části stránky.
povinná položka Povinná položka
eCookBook.cz   :   mojeZáruky.cz   :   mojeSpotřeba.cz   :   Podmínky použití   :   Partneři   :   Reklama   :   Kontakt
Eugen Letý © 2004 - 2019
Jsme na Facebooku RSS kanály
Na této stránce použité názvy produktů, firem apod. mohou být ochrannými známkami nebo registrovanými ochrannými známkami příslušných vlastníků.